Afsløring: Det får du i julegave

Spændingen er udløst! Se her, hvad der hitter i butikkerne netop nu

Får du julegaver fra Magasin i år, er der gode chancer for at du snart er et stykke elektronisk køkkenredskab rigere. I hvert fald er bl.a. espressomaskiner populært i stormagasinet. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Får du julegaver fra Magasin i år, er der gode chancer for at du snart er et stykke elektronisk køkkenredskab rigere. I hvert fald er bl.a. espressomaskiner populært i stormagasinet. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Selvfølgelig er det en dyb hemmelighed, hvad der gemmer sig i pakkerne under netop dit juletræ.

Men bliv ikke overrasket, hvis der under indpakningspapiret gemmer sig for eksempel iPads, smartphones, dyrt elektronisk køkkengrej eller Jussi Adler-Olsens seneste triller måske i selskab med bogen 'Spise med Price.'

Under børnefamiliens juletræ gør go'e gamle Barbie comeback i selskab blandt andet med Toy Story-figurer og grej samt Beyblade.

Op til decembers nok største gaveindkøbsdag har Ekstra Bladet smugkigget i julemandens sæk –og ifølge de klassiske storleverandører af julegaver er det netop ovenstående gaver, der hitter i år.

Magasin: Espressobrygning i pyjamas
Hos Magasin er der blevet langet mange køkken- og espresso-maskiner over disken i december.

– Elektronisk grej til køkkenet sælger rigtig godt. Det er, som om cafeen er rykket ind i hjemmet. Ikke mindst espressomaskinerne er populære –jeg tror, at sådan en maskine i en lidt lækker model også tiltaler mændene. Når der er noget teknik involveret, bliver det sådan lidt Byggemand Bob-agtigt at stå i køkkenet, siger kommunikationschef Jan Helleskov, som også kan fortælle, at der netop nu er godt gang i pyjamas-salget –til både mænd og kvinder.

– Det med, at også kvinder ifører sig pyjamas, er en trend, som begyndte for et års tid siden i udlandet. Men det er jo også meget hyggeligt at stå i sit køkken og brygge en espresso iført sådan noget hyggetøj, siger kommunikationschefen, som med virkning fra i dag har sørget for ekstra bemanding i stormagasinets lingeriafdelinger:

– Der ved vi af erfaring, at der er ekstra stort ryk ind af mænd den sidste uge op til jul, så vi har sørget for, at der er nogle erfarne og garvede kvinder til at ekspedere.

I stormagasinets legetøjsafdeling er det især klassikere som Lego og Brio-legetøj, der ryger i indkøbsposen.

Elgiganten: iPad'en er godt nok populær
– iPad'en er saftsusme populær. Det, som især har overrasket mig, er, at der er så mange +40-kunder, som køber den, siger Elgigantens administrerende direktør, Jesper Boysen, som også kan berette, at salget af smartphones nærmest er eksploderet i forbindelse med julehandlen.

– Og så er vores kunder også blevet helt vild med KitchenAid-køkkenmaskiner. I det hele taget oplever vi, at det i år er de dyre varer og den gode kvalitet, kunderne går efter, siger direktøren.

Top-Toy: Toy Story til både piger og drenge
Lego er et julehit i Fætter BR og Toys'R US, fortæller Peter Gjørup, direktør i Top-Toys.

– Men det helt store er hele Toy Story-linjen, som er populær hos både piger og drenge. Og så er Barbie igen blevet populær blandt pigerne. Zhu Zhu Pets (små elektroniske kæledyr, red.) og tilbehør til dem, som for eksempel tøj og frisørsæt, er også et hit til pigerne, og til drengene er Beyblade tilbage på ønskesedlen, siger Peter Gjørup, der anslår, at en gave fra forældre og bedsteforældre til familiens yngste i år ligger i prislejet 300-500 kroner.

Bog & Idé: Gys og madlavning
Et kig på bestsellerlisterne hos den landsdækkende kæde Bog & Ide, viser at det gode gys sælger i den søde juletid.

Således er Jussi Adler-Olsens krimithriller 'Journal 64' nummer et på denne uges bestsellerliste tæt forfulgt af Sara Blædels 'Dødsenglen', mens bogen 'Riis' om Bjarne Riis er kædens bedst sælgende biografi. Top-sælgende fagbøger er 'Spise med Price' efterfulgt af Claus Meyers kogebog 'Almanak' –og dermed bekræftes det, at danskerne i julen 2010 virkelig har fået lyst til at forkæle sig selv i køkkenet.