Politiken kan ikke regne

Kunden: I denne uge prøver journalist, Søren Møller, at sætte sig i kundens sted og at forstå et avis-tilbud fra Politiken

Til sidst gav jeg op og opsøgte avisens øverste chef, Tøger Seidenfaden, for at forære ham en lommeregner. Han blev grumme glad for min gave. (Foto: Jacob Jørgensen)
Til sidst gav jeg op og opsøgte avisens øverste chef, Tøger Seidenfaden, for at forære ham en lommeregner. Han blev grumme glad for min gave. (Foto: Jacob Jørgensen)

Politiken forsøger med alle midler at sælge deres avis. Vi taler virkelig alle midler. Ét af deres tilbud lyder eksempelvis, at man kan få avisen hver søndag i to sammenhængende måneder for 98 kroner, hvilket ifølge Politiken er ensbetydende med ti kroner pr. avis ti søndage i træk.

Jeg sidder med en kalender foran mig. Det er mig ganske umuligt at finde to sammenhængende måneder, der i alt rummer ti søndage. Og jeg kan heller ikke få ti gange ti til at give 98. Så nu ringer jeg til Politikens salgs- og marketingsdirektør, Poul Skøtt. Han må kunne regne den her ud for mig.

- Er det dig, der har forfattet jeres gode tilbud?

- Nej, det er en af mine gode medarbejdere.

- Men du har ansvaret for denne gode medarbejder?

- Det må jeg erkende, det har jeg.

- Nu har jeg undret mig lidt over jeres gode tilbud, hvor man kan få avisen hver søndag i to måneder for ti kroner pr. styk eller 98 kroner i alt for ti eksemplarer.

- Ja, men jeg har også påpeget det over for ham. Der mangler en tokrone i tilbuddet.

- Vil du ikke lige udpege mig to sammenhængende måneder, der har ti søndage i alt?

- Hehe... Nej, det har du sgu ret i?...

- Nå, hvad gør vi så?

- Vi ændrer da teksten. Er det ikke næsten det nemmeste?

- Så I vil på baggrund af Ekstra Bladets afsløringer ændre teksten i jeres reklame?

- Er det til citat det her?

- Ja, det er det hele.

- Ja, det vil vi gerne. Vi kan nok ikke gøre månederne længere, så vi ændrer hellere teksten.

- Hvordan har I kunnet regne det så galt ud? Ingen af tingene giver jo mening i tilbuddet. Er I humanister alle sammen?

- Ja vi er så. Pladderhumanister hele banden.

- Hvorfor har I ikke bare ansat én, der kan regne?

- Det havde været for let. Så havde du heller noget at bruge din bagside på. Men jeg vil sikre, at vi bruger en lommeregner, næste gang vi regner tilbud ud.

- Men for at være helt alvorlig et øjeblik, hvordan er man kommet frem til, at der kan være ti søndage på to sammenhængende måneder, og at ti gange ti giver 98?

- Det kan jeg ikke svare dig på.

- Hvorfor kan du ikke det?

- Fordi det er jo ikke logisk.

Jeg opsøger nu Poul Skøtt for at få et billede af manden. Det er ikke let. Han gemmer sig og pudser en medarbejder på mig i stedet.

- Vi har glemt helligdagene, men Politiken vil ikke afskaffe julen, og I gennemsnit er der 9,5 søn- og helligdage på et år, så det har vi rundet op til 98 kroner, forklarer projektleder Niels Preysz. Det giver heller ingen mening. Vi stopper her.