Spar penge på julegaverne i London

Det kan være en god forretning at tage på juleshopping i London. Faktisk kan billetten til den engelske hovedstad hurtigt være tjent hjem

Det kan være en god forretning, at tage til London efter julegaverne. (Foto: Colourbox)
Det kan være en god forretning, at tage til London efter julegaverne. (Foto: Colourbox)

Er du ude efter billige julegaver i år, så kan det faktisk være en god forretning at pakke kufferten og tage en tur London. Det engelske pund er nemlig historisk lavt, og derfor kan der være mange penge at spare på en række af de populære julegaveønsker. Lige nu er kursen under 900 – og det er det laveste i 10 år.

Det er PriceRunner der igen i år har tjekket prisniveauet i 23 europæiske storbyer, og konklusionen er klar. London er den billigste by i Europa at købe julegaver i.

Hold øje med momsen
Ifølge PriceRunner er det især på elektronik, at der er penge at spare. Men undersøgelsen bygger på prissammenligninger på alt mellem mælk, sko og netop elektronik. Og helt klassisk er der som altid penge at spare på især musik og tøj i den engelske hovedstad.

- Helt særligt er det med børnetøj, der er ikke er pålagt moms. Det er mad heller ikke, siger turistchef Jette Ward i Visit Britain til ekstrabladet.dk.

I øjeblikket blæser de politiske vinde i Storbritannien også mod en momsnedsættelse generelt. Det kan betyde en sænkning fra 17,5 procent til 15, og den ændring kunne træde i kraft allerede om en uges tid.

Tjek garantien
Hvis det mest er elektronik, du tager med hjem under juletræet, er det dog vigtigt at huske at tjekke, hvordan garantien dækker. Spørg så du ved, om om du kan returnere varen i Danmark.