Bliv en sikker online-juleshopper

Kik en ekstra gang på leveringstider og fortrydelsesfrister, hvis du køber julegaver over nettet

Våd juletrængsel og alarm slipper juleshopperen for, når handlen foregår online. (Foto: colourbox)
Våd juletrængsel og alarm slipper juleshopperen for, når handlen foregår online. (Foto: colourbox)

Nethandlen vokser og vokser, og efterhånden ved den erfarne online-shopper, at der er 14 dages fortrydelsesret fra varen er leveret.

Men hvordan er reglerne, hvis det er julegave, der købes, betales og leveres nu, men først bliver pakket op den 24. december?

- Hvis den 14 dages returret udløber inden juleaften, er der ikke noget andet i loven, der træder i stedet for, siger jurist ved Forbrugerrådet Agnete Sigurd til ekstrabladet.dk.

Længere juleservice
Men der er en del e-handlende, der yder en forlænget frist i forbindelse med julen, så undersøg nøje betingelserne. Særligt leveringsfrister og fortrydelsesretten er en god idé at kigge nærmere på.

- Når det drejer sig om en gave, er det jo ret afgørende med fortrydelsesretten. Undersøg grundigt hvad butikken lover. Selv om fristen er udvidet, er der måske knyttet nogle begrænsninger til, siger Agnete Sigurd.

Gaver fra danske virksomheder
Det er også værd at notere sig, at det kun er varer købt hos en dansk virksomhed, at fortrydelsesretten er fjorten dage fra leveringstidspunkt.

- For virksomheder i resten af EU er fristen minimum syv dage, men hvert land kan forlænge den, og det har Danmark valgt at gøre, siger Agnete Sigurd.

Hvis butikken leverer gaven med Post Danmark, skal varen afsendes senest den 19. december for at Post Danmark kan love levering inden juleaften.