Bogmesse uden fordybelse

Trods kritik for at rumme for meget gøgl og mainstream har Bogforum fortsat fat i et stort publikum. Folk, der vil have fordybelse, må søge den andre steder

Den populære krimiforfatter Liza Marklund åbnede dette års bogmesse. (Foto: Anthon Unger)
Den populære krimiforfatter Liza Marklund åbnede dette års bogmesse. (Foto: Anthon Unger)

Køerne var meget, meget lange, da årets bogmesse, Bogforum, åbnede i formiddag.

Arrangørerne og de mange forlag, der er repræsenteret på messen, kunne se stort på de seneste dages klagesuk fra forfattere og forlagsfolk, som synes, at der er gået gøgl og mainstream arrangementet, som hvert år samler over 25.000 besøgende.

Bogforum blev åbnet af den svenske forfatter Liza Marklund, berømt for sine kriminalromaner.

- På den seneste Top 10 i Danmark er fem af bøgerne kriminalromaner. Den samme interesse finder vi i stort set hele den vestlige verden, men derimod ikke i Latinamerika og mange andre steder uden for Europa, sagde hun.

- Det fascinerer os at læse, hvad død, vold og magtesløshed gør ved mennesker. I andre lande er disse ingredienser desværre en fast del af menneskenes hverdag, og derfor udgør det overhovedet ikke nogen fascination for dem, sagde den svenske forfatter.

I forbindelse med åbningen blev forfatteren Janni Olesen hædret med Danske Banks Debutantpris på 50.000 kr. for sin roman, 'Noget du skal vide'.