Kirsten Hammann gider ikke krimier

Kirsten Hammann bliver et gennemgående navn på årets bogmesse. Hun skal ikke bare tale om sin nye bog 'En dråbe i havet', hun er også blandt de nominerede til årets Danske Bank-pris, som bliver uddelt søndag.

– Jeg vil gerne høre Kim Leine fredag klokken 11.00. Hans første bog var forrygende. Det er et nøgternt, usentimentalt selvportræt og samtidig en frygtelig fortælling om den incest, han selv var udsat for. Det er ikke et opløftende, men desværre nok ret præcist billede, man får af Grønland.

Et hjem med gevær
– Jeg vil også gerne høre Cato Thau-Jensen. Han har skrevet 'Et hjem med gevær', som egentlig nok er en børnebog, men som de fleste voksne sagtens kan læse. Det er et nøgternt og flot selvportræt.

– Solvej Balle ser jeg frem til at høre, fordi det er så lang tid siden, hun sidst har lavet skønlitteratur. Hun skriver appetitlig litteratur delt op i sådan nogle små bidder, man bare har lyst til at hoppe ind i og blive en del af.

– Der er mange, jeg ikke gider at høre. Jeg kan nemlig ikke lide krimier, og de fylder jo en del. Guillou, Davidsen, Marklund og de andre siger mig ikke noget. Sproget er ikke godt nok, og det siger mig intet at læse efter et plot. Detektiven, som er på jagt, bliver for meget historie og for lidt litteratur til mig.