Prisfald til fordel for kunderne

Prisen på olie styrtdykker i disse uger - og det skal komme kunderne til gode, mener de på Mols-Linien, der nu sænker prisen på en sejltur

Mols-Linien fjerner tillægget for den dyre olie. (Foto: Mols-Linien)
Mols-Linien fjerner tillægget for den dyre olie. (Foto: Mols-Linien)

Olieprisernes himmelflugt det seneste års tid har kostet dyrt for både private og firmaer hele verden. Også i Danmark.

Det har været rasende dyrt at fylde tanken på bilen, og der er pludselig kommet ekstra gebyrer på fly- og færgebilletter.

Nu er prisen på olie igen på vej ned. Det ses blandt andet tydeligt på lystavlerne på benzinstationerne, hvor en liter nu kan fås til omkring otte kroner. Derimod halter det gevaldigt med at få fjernet de brændstof-tillæg, der er kommet både fly- og færgerejser. Men det vil Mols-Linien nu gøre noget ved og fjerner derfor tillægget.

Kostede 60 mio.
- Beslutningen om at fjerne olietillægget på 100 kr. for en personbil er naturligvis begrundet i vores vurdering af den fremtidige prisudvikling på brændstoffet til rederiets hurtigfærger - men bestemt også af den aktuelle konkurrencesituation på transportmarkedet, siger kommunikationschef Christian Hingelberg fra Mols-Linien.

De uforudsete prisstigninger på olie har alene i første halvdel af 2008 belastet rederiets udgifter med over 60 millioner kr., som ikke var budgetteret. Derfor blev det i løbet af sommeren nødvendigt at opkræve et olietillægget.

Tidligere på ugen langede Ryanairs direktør Michael O'Leary ud efter SAS, fordi det skandinaviske flyselskab fastholder brændstoftillægget trods de faldende oliepriser.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter