E-handel bremser op

E-handlen bremsede op i tredje kvartal, hvor kvartalstallet for første gang gik tilbage. Tegn på modenhed, mener e-handelsfond

Efter en række kvartaler med stabil og god vækst måtte e-handlen notere en tilbagegang fra andet til tredje kvartal. Men det er blot et tegn på, at e-handlen er blevet moden. Det forklarer Lars Schmidt Larsen, direktør for e-handelsfonden, der onsdag fremlægger sin nye kvartalsanalyse over e-handel.

PBS har konstateret, at e-handelstransaktionerne gik tilbage med 0,8 procent kvartal for kvartal.

- Umiddelbart er det første gang vi kan se et lille fald. Dansk e-handel har faktisk klaret sig rigtigt godt, når man kigger på den samlede økonomiske situation lige nu. I vores optik betyder det blot, at dansk e-handel er blevet moden og nu er underlagt de samme konjunktursvingninger som den øvrige detailhandel, siger Lars Schmidt Larsen om tilbagegangen.

Analysen af dansk e-handel viser, at tøjsalg står stærkt på trods af en økonomisk krisestemning. Blandt fysiske produkter har tøjsalg øget sin andel af salget, så den nu udgør 23 procent mod 17 procent i samme kvartal året før.

- Den aktuelle økonomiske situation har gjort mange forbrugere mere afventende og skabt flere prisbevidste kunder, som derfor søger billigere salgskanaler til gavn for tøjsalget, siger Lars Schmidt Larsen.