Tabte 53 kilo med små skridt

Da Catrine havde prøvet prøvet alle gængse slankemetoder, tog hun sagen i egen hånd - indtil videre har hun tabt 53 kilo, uden hjælp

- Frem for at købe en færdig slankepakke vil jeg anbefale andre at lave deres egen, enkle plan, siger Catrine Lysdal, der her poserer foran sine 53 tabte kilo i form af margarinepakker. (Foto: Johnny Frederiksen)
- Frem for at købe en færdig slankepakke vil jeg anbefale andre at lave deres egen, enkle plan, siger Catrine Lysdal, der her poserer foran sine 53 tabte kilo i form af margarinepakker. (Foto: Johnny Frederiksen)

- Jeg er vokset op stort set uden grønt. For mig var grøntsager højst lidt opvarmede frosne ærter eller risblanding med peberfrugt.

Da Catrine Lysdal var 28 år, vejede hun 138 kilo. Hun havde været igennem en hård skilsmisse, havde hang til trøstespisning og havde prøvet alverdens kure. Et slankeophold i Ebeltoft var en succes, men de fine tanker om motion og kost var umulige at passe ind i en travl hverdag som enlig mor.

- Jeg blev nødt til at udvælge ét enkelt område, hvor jeg kunne tage fat. Det mest oplagte var at få de manglende grøntsager implementeret i min kost.

- Jeg begyndte at købe grøntsager om lørdagen. Jeg snittede i noget, der mindede om en evighed, og puttede stykkerne i små bokse i køleskabet. Så havde jeg til den varme mad og til at sætte på bordet i en uge, fortæller nu 35-årige Catrine Lysdal, som bor i Frederikssund og studerer ernæring, sundhed og fysisk aktivitet på Ankerhus Seminarium.

Trin for trin
Da vanen var indarbejdet, skar hun drastisk ned på forbruget af cola. Dernæst begyndte hun at drikke mere vand. Så gik hun over til sundere morgenmad, hvor hun også fik presset lidt frugt ind. Slik og kager er nu næsten skåret væk, og hun nøjes i dag med at spise vingummi om fredagen sammen med datteren.

I begyndelsen tabte hun sig ni kilo på seks uger. Nu er hun nede på 85 kilo, men hun mener selv, at yderligere ti kilos tab vil matche de 180 centimeter i højden.

- Jeg har stået i stampe på grund af en operation og en fodskade. Jeg er glad for at cykle, men næste skridt må være at gøre mere ved løbetræningen. Jeg har jo planer om en halvmaraton til sommer, siger Catrine Lysdal.

Slut med piller og pulver
Hun får aldrig mere fidus til pulver, piller og kure.

- Kurene lover lette løsninger, men kræver reelt, at man lægger sine vaner helt om. Sæt dig i stedet ind i, hvad der virker, og lån lidt fra det hele. Og gå så langsomt, men sikkert frem.