Tank benzin for under 8 kr. pr. liter

Literprisen på benzin er faldet med 3,50 kroner på bare en enkelt måned, og det kan blive endnu billigere, vurderer olieanalytiker

Der er fordele ved den finansielle krise. Gennem den seneste måned er det blevet billigere at tanke bezin. (Foto: colourbox)
Der er fordele ved den finansielle krise. Gennem den seneste måned er det blevet billigere at tanke bezin. (Foto: colourbox)

For bare en måned siden kostede en liter 95 oktan blyfri benzin 11,41 kroner.

I går var listeprisen nede på 9,57 kroner, men flere steder kunne man tanke for under otte kroner på grund af lokale priskrige.

Det markante prisfald er en direkte - og meget velkommen - konsekvens af finanskrisen.

- Det er en af de bedre ting ved den globale økonomiske nedtur. Det er en konsekvens af frygten for, at økonomien går i stå, og det kan være en indikator på, at fødevarepriserne også falder, siger Arne Lohmann Rasmussen, olieanalytiker hos Danske Bank.

Yderligere fald i vente
Ifølge eksperten tyder alt endda på, at prisen ryger endnu længere ned.

- Det er meget muligt, at listeprisen kommer under ni kroner, siger han til Ekstra Bladet.

I disse ustabile tider, hvor for eksempel aktiekurserne er komplet uberegnelige, er der heldigvis ingen grund til at frygte, at den billige benzin kun kan købes på lånt tid. Vi er sikret lave priser vinteren over.

- Vi regner med, at priserne forbliver på dette niveau i de næste tre til seks måneder, siger Arne Lohmann Rasmussen.

- Det er jo heller ikke dårlige nyheder for dem, som fyrer med olie eller naturgas. Det bliver billigere at varme sit hus op, siger han.