Danmarks billigste huse

Otte af de billigste huse i Danmark koster alle under 250.000 kroner - de ligger alle i Jylland og har alle brug for en kærlig hånd

Må vi præsenterer Danmarks p.t. billigste hus.
Må vi præsenterer Danmarks p.t. billigste hus.

De er boligernes svar på socialklasse fem. Dem, de færreste gider at lege med, men også sindssygt billige.

Ekstra Bladet har søgt på boligsiden.dk og fundet 'bund 10-listen' over danske huse. Alle er de til salg lige nu og koster under en kvart million.

Kongerigets absolut billigste hus ligger i Tårs i Nordjylland godt 25 kilometer fra Vesterhavet. Det koster kun 149.000 kroner, og det er Nyboligs ejendomsmægler Anders Hansen, der har fået æren af at sælge vidunderet.

- Det er pudsigt at tænke på, at det er det billigste, siger han.

Han fortæller, at det har været til salg i fire måneder, uden at nogen har bidt på.

- Det bærer præg af, at det har været brugt til udlejning. Men materialer for 100.000 kroner og arbejdsløn oveni kan gøre det til en o.k. bolig, siger han.

Kræver kærlig hånd
Ellers skal men være glad for, at der er højt til himlen og to skove lige i nærheden. En by som Hjørring - der ifølge Anders Hansen har haft prisstigninger på 30 procent de seneste tre år - ligger 17 kilometer væk.

Bundlisten er ellers et potpourri af ældre huse, som på hver deres måde kræver en kærlig hånd. Et er blevet påkørt af en bil, og et andet har et stort læs forurenet jord på ejendommen. Men de ligger også i landlig idyl og ofte tæt på både skoler, indkøbsmuligheder og lokale arbejdspladser.

Hvis du vil have fingre i et af håndværkertilbuddene, er det en gylden regel, at du skal være villig til at bo derude, hvor kragerne vender. Og så skal du elske Jylland. Seks ud af de otte huse på bundlisten ligger i Nordjylland, mens de to sidste ligger i Sønderjylland.