Børn lider i virtuelle verdener

Børns ubehagelige oplevelser i den virtuelle verden følger ofte med over i den virkelige verden, viser undersøgelse fra Forbrugerstyrelsen

Hvert sjette barn oplever, at problemer i online-universer flytter med ud i virkeligheden. (Foto: colourbox)
Hvert sjette barn oplever, at problemer i online-universer flytter med ud i virkeligheden. (Foto: colourbox)

En stor gruppe børn har rigtig dårlige oplevelser, når de bevæger sig rundt i de virtuelle verdener. Det kan være at blive snydt eller smidt ud af et forum af andre brugere.

Nogle oplever at blive hacket, og selv om det sker i en virtuel verden, opfatter børnene det som virkelige problemer, der risikerer at følge med til den virkelige verden.

Ifølge årets forbrugerredegørelse fra Forbrugerstyrelsen gælder det for 14 procent af børnene - eller hvert sjette barn.

- Der er flere positive sider ved at være i virtuelle verdener. Mange oplever eksempelvis at få nye venner eller at blive bedre til engelsk. Men der er en relativ stor gruppe børn, der oplever problemer, siger Louise Holck, direktør i Forbrugerstyrelsen.

Undersøgelsen viser også, at knap hver tredje barn, der har oplevet noget ubehageligt, ikke gør noget ved det og derfor står helt alene med oplevelsen.

20 procent af forældrene aner ikke, hvad virtuelle verdener som Facebook og MySpace er. Det vil Forbrugerstyrelsen råde bod på ved at lancere en informationspakke om virtuelle verdener.