Ole Stephensen begejstret

TV-vært på Go'morgen Danmark, Ole Stephensen, prøver NyCigaret, en kunstig cigaret, som efterligner cigarettens røg med vanddamp, og som indeholder nikotin. (Foto: Thomas Lekfeldt)
TV-vært på Go'morgen Danmark, Ole Stephensen, prøver NyCigaret, en kunstig cigaret, som efterligner cigarettens røg med vanddamp, og som indeholder nikotin. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Med op til flere forliste rygestop bag sig er den storrygende tv-vært Ole Stephensen mere end indstillet på at kvitte smøgerne.

Alligevel har den normalt muntre vært på ’Go’ morgen Danmark’ anlagt en skeptisk mine, da han møder Ekstra Bladet på Café Jorden Rundt i København. Her er han blevet sat stævne for at teste e-cigaretten.

- Den virker lidt latterlig. For man ryger jo ikke rigtigt, lyder den umiddelbare reaktion.

Den rutinerede ryger, som dagligt sætter omkring 20 cigaretter til livs, vender og drejer den elektriske tingest som for at mærke, om den føles ’naturlig’.

Han tager det første hiv, og dioden for enden af cigaretten lyser rødt. En tung røgsky vælter ud i lokalet, og nogle cafégæster sender stjålne blikke, mens andre stirrer mere direkte. Tv-værten beroliger:

- Nu må I ikke blive sure. Det er bare vanddamp. Det lugter ikke og er ikke farligt, forklarer han.

Svag og sødlig
Gæsterne giver ham ret. Lugten er svag og nærmest sødlig – ligesom smagen. Vores testperson tager endnu et par hiv og sender rutineret et par røgringe af sted.

- Fornemmelsen af rigtig røg er der. Men uden alle de sundhedsskadelige stoffer, der er i almindelige cigaretter.

Skepsissen erstattes af et par anerkendende nik.

- Jeg begynder faktisk at tro på konceptet – især hvis cigaretten kan fremstilles, så den vejer mindre. Der er helt sikkert nogle mennesker, der bliver rige af det her, lyder den endelige dom fra den erfarne ryger.