Nigeriabreve - nu på dansk

Meget tyder på, at det er højsæson for at sende falske gevinstbreve - de såkaldte Nigeriabreve. Nu findes de også på dansk og ser meget troværdige ud

Brevene er yderst professionelt lavet. (Foto: Colourbox)
Brevene er yderst professionelt lavet. (Foto: Colourbox)

Lumske bagmænd tager nu nye metoder i brug for at franarre os danskere en masse penge. De såkaldte Nigeriabreve, der har været i omløb på engelsk i årevis, dukker nu også op på dansk. Det får nu Forbrugerrådet til at advare mod fup-brevene.

Gevinstbrevene bliver både sendt som traditionel brevpost og pr. e-mail, og de er yderst professionelt lavet med folks fulde navn og adresse skrevet flere steder. De rigtige breve er lavet i kraftigt papir med et professionelt layout - der er endda svarkuvert med. 'Vinderen' skal blot betale et mindre gebyr for at deltage. Dette beløb skal betales ved, at man udfylder alle sine kreditkortoplysninger, så selskabet selv kan hæve pengene.

Men gør det aldrig!

For selvom det hele ser meget troværdigt ud, har brevene kun ét formål: At franarre dig dine penge. Sådan lyder advarslen fra Forbrugerrådet, der har modtaget adskillige henvendelser fra folk, der har modtaget fup-brevene.

- Opgiver du både dit kortnummer og udløbsdatoen på kortet, giver du samtidig personen i den anden ende fri adgang til at handle på internettet for din regning, advarer Anette Høyrup, som er jurist i Forbrugerrådet.

Ud over Nigeriabrevene advarer Forbrugerrådet om, at man tager sin telefonen, hvis der står +88 213213340 i displayet. Nummeret koster 50 kroner plus moms i minuttet at ringe tilbage til nummeret. Det er derfor vigtigt, at man ikke tager telefonen eller ringer tilbage, hvis nummeret kalder op.