Ferielandets forgyldte forlystelsesfælder

Der er stor forskel på priserne i de 14 mest populære sommerparker. De zoologiske haver er billigst, viser testen i kup!

Der er stor forskel på priserne i forlystelsesparkerne. Men det er billigere at tage børnene med i de zoologiske haver og safariparker end i de traditionelle forlystelsesparker, viser testen i kup! (Foto: Henning Hjorth)
Der er stor forskel på priserne i forlystelsesparkerne. Men det er billigere at tage børnene med i de zoologiske haver og safariparker end i de traditionelle forlystelsesparker, viser testen i kup! (Foto: Henning Hjorth)

Det er sol, det er sommer og tid til sjov, spas og softice. Med andre ord: Vi skal på familieudflugt, børnene vil underholdes, og det koster knaster.

Men lokker du børnene til at se på løver og elefanter i en zoologisk have frem for at prøve rutsjebaner og ballongynger, så er der penge at spare.

For en familie på fire drejer det sig helt præcis om 880 kroner, hvis man sammenligner Aalborg Zoo med Tivoli, der er henholdsvis Danmarks billigste og dyreste sommerpark.

Spar 50 procent
Det viser et pristjek, kup! har lavet på 14 forlystelsesparker og zoologiske haver. Vi har tjekket, hvor meget en familie med far, mor og to børn på henholdsvis 10 og 12 år skal af med, hvis der skal være entre, turpas samt mad og drikke. Menuen er skrabet og uden tombola, skud med rifler, slik, balloner, candyfloss og andet luksus.

I Tivoli ryger prisen op på 1755 kroner, mens Aalborg Zoo kan mønstre en pris på 875 kroner. Det vil sige, at du sparer 50 procent.

Desuden har vi set på sparemulighederne, hvis man selv ønsker at smøre nogle sandwicher hjemmefra og nyde dem på bænkene.

Og der er ingen tvivl om, hvilken type udflugt der er billigst: De zoologiske haver og safariparkerne vinder på prisen. De er langt billigere end de traditionelle forlystelsesparker, og det skyldes først og fremmest, at du typisk kun betaler entre og ikke skal punge ud for et dyrt turpas.

Spar på maden
Men har du allerede lovet børnene, at de får lov til at prøve rutsjebaner, så nytter det ikke at spise dem af med giraffer og aber. Så surmuler de bare.

Skal der action på, så får du det allerbilligst i Djurs Sommerland, der som en jysk konge troner som den billigste forlystelsespark af dem alle. Kun 1294 kroner skal familien på fire af med i Djurs Sommerland modsat i Tivoli, hvor prisen er 1755 kroner. Faarup Sommerland ligger også lunt i svinget med en pris på 1360 kroner.

Dyr Frihed
Dyrest i Jylland og næst dyrest i hele landet er Tivoli Friheden i Århus med en pris på 1590 kroner. Den høje pris skyldes ikke mindst, at du i den grad får lov til at betale for burgerne. De er nemlig en del af en større ’gør det selv-buffet’, og derfor ryger prisen på burgermenuerne op på 119 kroner per person for både børn og voksne.

I sommerlandene er der generelt gode muligheder for at spare på maden. Ud over at medbringe egen mad kan du også grille og dermed få et billigt, velsmagende og varmt måltid. Og så er der også vandland, hvis solen skulle bage fra en skyfri himmel.

Se pristjek af forlystelsesparker her