Her er barm og babymos velkommen

Der er både café latté og babymos på menukortet på de nye caféer til mødre. De har stor succes med masser af faciliteter til både mor og barn

For meget for nogle cafeer, men helt i orden andre steder. (Foto: Colourbox)
For meget for nogle cafeer, men helt i orden andre steder. (Foto: Colourbox)

Så snart babyerne græder, kommer brysterne kommer frit frem i caféen, hvor barnevognene står linet op foran cafévinduerne. Sådan er det flere steder i København og Århus, hvor adskillige caféer for mødre er skudt op på rekordtid. Kvinderne har taget imod de nye mødesteder med åbne arme, siden mange caféer begyndte at forbyde amning for et år siden.

- Så snart mødrene hører om et sted, hvor de er velkomne, så valfarter de dertil. Der er ikke så mange steder, de kan mødes længere, fortæller Ninna Ottzen, der er medindehaver af caféen Hos Sofies Forældre, der en af de caféer, som mødrene på mødresitet navlestreng.dk anbefaler. Caféen åbnede lige oven på en ophedet debat om amning på offentlige steder for et år siden og har haft vind i sejlene lige siden.

Situationen er den samme på århusianske Café Slabberas, hvor ejerne har taget konsekvensen af stadigt flere barnevognsbesøg og derfor netop er flyttet i større lokaler for en måned siden efter under et år på den første adresse.

- Vi har fået 100 kvadratmeter mere, og omsætningen er allerede steget 10-15 procent, siden vi flyttede, vurderer den ansvarlige for den daglige drift, Sally Petersen, der har babymos på menuen og indrettet kælderetagen med masser af puder og kravlegårde til gæsterne.

Også København er med på babybølgen. For halvandet år siden åbnede Café Stuen th. på Østerbro, der blandt andet har flere legerum til børn.

- Vores kok har talt 25 barnevogne parkeret udenfor på en hverdag, og om aftenen og weekenderne er vi efterhånden fuldt booket op, fortæller ejeren, Katja Lyngbye, der efter kun halvandet år omsætter for to en halv gange mere end i det første kvartal.

At de ammevenlige caféers er en succes, undrer ikke sociolog og trendforsker Emilia van Hauen.

- Mødre i dag er en generation af kvinder, der er vant til at arbejde og komme ud. Derfor søger de frie fællesskaber, når de går derhjemme med et barn. Det er der en oplagt forretning i, hvis man skaber de rette rammer for dem, siger sociologen.

Hun vurderer, at vi vil se flere af den slags 'livsfase-caféer' også for andre grupper end mødre.

- Vi ser allerede på nettet, at de sociale fællesskaber bliver mere nicheprægede. Det vil også komme til udtryk i den virkelige verden, vurderer Emilia van Hauen.

Følg med i debatten på navlestreng.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer