Annonce:
Annonce:

Fordobler gebyr på nethandel

Det kan blive rigtig dyrt at gøre en god handel på en udenlandsk hjemmeside. Post Danmark har fordoblet sit gebyr for fortoldning

Køber du ind på amerikanske hjemmesider, bør du være opmærksom på moms, told OG gebyrer. (Foto: Thomas Borberg)
Køber du ind på amerikanske hjemmesider, bør du være opmærksom på moms, told OG gebyrer. (Foto: Thomas Borberg)
Annonce:
Følg Forbrug

Dollarkursen er historisk lav og det får mange danskere til at sætte sig foran skærmen og shoppe løs i amerikanske netbutikker. Men pas på, for du kan ende med en chok-regning, hvis du ikke er opmærksom.

Ved årsskiftet satte Post Danmark nemlig prisen på deres fortoldningsgebyr for varer uden for EU op til det dobbelte. Så mens krudt og raketter bragede løs, steg prisen fra 75 kroner til 150 kroner.

Det betyder, at hvis du køber en bog på en amerikansk hjemmeside til 100 kroner, så vil du med moms og gebyr hos Post Danmark skulle betale hele 275 kroner for den – og så ryger den gode fidus temmelig sikkert.

Kun erhvervskunder informeret
Hos Post Danmark har man ikke gjort meget for at reklamere med den voldsomme prisstigning. Til trods for at nethandlen i 2007 steg med 35 procent, så er det kun postens erhvervskunder, der har fået besked om den nye pris for fprtoldning.

Annonce:

- Det skal ikke lyde som en undskyldning, men de fleste, der handler på nettet, køber ind i butikker her i Danmark eller inden for EU's grænser. Men jeg vil da godt sige, at vi har taget kritikken til efterretning, siger pressechef i Post Danmark, Arne Kjerulf, til ekstrabladet.dk.

Tilbage i oktober måned fik Post Danmarks erhvervskunder en liste med de varslede prisstigninger, mens alle os andre må en tur om postdanmark.dk, hvis vi vil have del i informationerne.

- Vi har simpelthen ikke haft det i vores tanker, at også privatkunderne skulle have den information, siger Arne Kjerulf.

At fortoldningsgebyret er steget så voldsomt skyldes ifølge Post Danmark internationale direktør en ting.

- Vi skal have dækket vores faktiske udgifter til fortoldning – det har vi ikke fået tidligere, siger Finn Yde-Andersen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: