Annonce:
Annonce:

Strafporto for postens egen frankering

Posthusets egen håndtering af frankeringen er ingen garanti for, at der kommer korrekt porto på forsendelserne

Frankeringen skal naturligvis være i orden - men forvent ikke, at den bliver det på posthuset. (Foto: Jakob Jørgensen)
Frankeringen skal naturligvis være i orden - men forvent ikke, at den bliver det på posthuset. (Foto: Jakob Jørgensen)
Annonce:
Følg Forbrug

Gik du på posthuset for at sende julepakker til venner og familie? Og var det for at sikre dig, at frankeringen blev udført efter postbogen, så er det alligevel ingen garanti for, at du eller modtageren undgår eftersmæk med strafporto.Til grin efter postens dobbeltfejlTil grin efter postens dobbeltfejlSofie Cramer har fire gange inden for det seneste år fået strafopkrævninger på forsendelser, posthuset i Hvidovre selv havde frankeret.

- Jeg har været meget aktiv på Trendsales og sendte derfor en del med posten. Flere gange fik jeg opkrævninger, fordi der pludselig var overvægt på et eller to gram, siger 28-årige Sofie Cramer til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Mine 16 julekort forsvandt i posten

Hun gik netop på posthuset for at sende varerne, så hun var sikker på, at der blev frankeret tilstrækkeligt. Og heldigvis for hende gemte hun sine kvitteringer.

Annonce:

- Jeg ringede til kundeservice for at klage, og de droppede med en løftet pegefinger opkrævningerne. Men det er rigtig irriterende, fordi jeg netop brugte tid på at stå i kø på posthuset for at sikre mig, at portoen var i orden, siger Sofie Cramer.

Læs også:

Julepost til 400 modtagere stjålet

Og det er ikke kun i Hvidovre, posthusets vægt er indstillet anderledes end den kontrolvejning, der udløser et strafbrev.

’En af de mest groteske situationer var, hvor jeg fik vejet et brev på posthuset i København NV, og det præcis vejede det tilladte. Det gjorde det imidlertid ikke, da det kom frem, og så skulle modtageren betale strafporto’, skriver Karsten Refsgaard i en mail til ekstrabladet.dk.

’Jeg har oplevet at gå på posthuset, Vesterbrogade København, for at få frankeret nogle breve - for at være sikker på, at der var nok porto på, og derefter modtog jeg en opkrævning fra Post Danmark med et billede af, at min forsendelse var sendt uden frankering overhovedet. Uprofessionelt.’, skriver S. Pedersen.

Læs også:

Selvhenter: Pakkeposten ringer ikke på

Annonce:

Hos Post Danmark er det aldrig muligt for ekstrabladet.dk at få et telefoninterview. Alt går via pressechefen, der kræver spørgsmål på mail. Samme pressechef frabeder sig, at journalisten forkorter eller redigerer i svarene. Pressechefen har sendt følgende:

Chef for Post Danmark Privatkunder Eva Malene Hartmann svarer:

Hvorfor bliver postkunder opkrævet strafporto, når de har været på posthuset for at få det frankeret korrekt?

’Hvis man betaler sin porto på posthuset, bør den bestemt være korrekt. Men der kan ske - og vil ind i mellem ske - fejl i en virksomhed af vores størrelse. Når man som privatperson første gang sætter for lidt porto på et brev, så får man ikke en portoregning men et venligt brev, hvor vi gør opmærksom på, hvad portoen burde have været.’

Hvad skal kunder gøre, der ikke har gemt deres kvittering?

’Som i andre butikker er kvitteringen beviset for ens køb, som man kan bruge ved klager. Heldigvis sker denne fejl sjældent, og første gang man sender et underfrankeret brev, får man ingen regning.’

ekstrabladet.dk har forsøgt at få et svar på, hvordan Eva Malene Hartmann definerer ’sjældent’. Det endte i en blindgyde – se korrespondancen her (læs fra bunden)

Få dit postproblem med på landkortet. Send en sms (alm. takst) til 1224 eller skriv en mail til postklage@eb.dkAnnonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: