Sjusket omgang med anbefalet post

Trods den ekstra sikkerhed for korrekt levering, endte julegaven til Australien på det forkerte kontinent

Lene Moeller Wilson er rystet over Post Danmarks håndtering af særlig betroet post, der i teorien sendes anbefalet. (Arkivfoto: Jakob Jørgensen)
Lene Moeller Wilson er rystet over Post Danmarks håndtering af særlig betroet post, der i teorien sendes anbefalet. (Arkivfoto: Jakob Jørgensen)

Lene Moeller Wilson sendte den 13. december julegaven til datteren i Sydney, Australien.

- Det var en værdifuld gave til min datter, og min gamle far på 93 år havde også skrevet en julehilsen til hende. Jeg var meget omhyggelig med at skrive nøjagtig og tydelig adresse udenpå boblekuverten, så der ikke er noget at tage fejl af. Men for at være ekstra sikker, sendte jeg den rekommanderet, siger Lene Moeller Wilson til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Postens råd til kunde: Brug en anden kurer

Med ro i sindet går hun bagefter hjem med sit Track & Trace-nummer, og slår det op den 15. december.

- Jeg ser så, den er endt i Chile! Mit hår står lodret op fra hovedet i frustration, siger Lene Moeller Wilson.

Øjeblikkeligt ringer og mailer hun til Post Danmark. Efter en uges tid får hun en mail, hvor Post Danmark skriver, at nu vil de sætte en eftersøgning i gang.

- Jeg synes virkelig, det er grotesk. De er meget vandede. Det er jo ikke et postkort, men vigtige forsendelser, der sendes rekommanderet, siger Lene Moeller Wilson.

Læs også:

Til grin efter postens dobbeltfejl

Via internettet har hun selv forsøgt at finde frem til den organisation, der står for udbringning af post i Chile. Men det er en vanskelig opgave.

- Hvordan kan Post Danmark tillade sig at behandle rekommanderet post på den måde, spørger Lene Moeller Wilson, 60, retorisk.

- Jeg føler mig til grin og har svært ved at forstå, at postvæsnet ikke kan håndtere en rekommanderet forsendelse, siger Lene Moeller Wilson fra København.

Læs også:

TV: Postboss har ulovlig brevkasse

Andre læsere har skrevet til ekstrabladet.dk med lignende oplevelser med anbefalet post.

Et brev på 65 gram blev sendt anbefalet fra Aarhus til Peru. Dog endte brevet i stedet i Qatar. Også anbefalet skulle et pas sendes fra Hellerup til Esbjerg. Desværre endte det i Nigeria. En DVD-boks skulle efter adressen afleveres i Aarhus, men blev i stedet for skibet til Nuuk i Grønland.

ekstrabladet.dk ville gerne høre Post Danmarks forklaring på, hvordan anbefalet post kan ende så vidt omkring i verden. Men Post Danmarks presseafdeling henviser til pressechefen, der konsekvent undlader at vende tilbage på ekstrabladet.dks henvendelser.

Hvilke problemer oplever du med posten? Send en sms med modtageadresse, problem og periode til 1224 (alm.takst) eller mail til postklage@eb.dk.