Sommerland går konkurs

Sommerland Syd i Sønderjylland drejer nøglen om: - Jeg har det ikke særlig godt, siger ejeren, der stadig håber på at kunne redde den sønderjyske turistattraktion

Kolde somre og svigtende besøgstal har ifølge ejeren af Sommerland Syd trukket tæppet væk under den sønderjyske turistattraktion. (Foto: Sommerland Syd)
Kolde somre og svigtende besøgstal har ifølge ejeren af Sommerland Syd trukket tæppet væk under den sønderjyske turistattraktion. (Foto: Sommerland Syd)

Sommerland Syd er på vej mod konkurs. Det bekræfter direktør og ejer af den sønderjyske forlystelsespark ved Tinglev overfor ekstrabladet.dk.

- Det gør vi, men der er ikke indgivet konkursbegæring endnu, siger ejer Søren Rask Larsen til ekstrabladet.dk.

Nordjyden overtog for kun tre år siden det 27 år gamle sommerland sammen med sin kone. Ejerne af den 350.000 kvadratmeter store forlystelsespark har sendt deres store kunder en meddelelse om konkursen og aflyst forestående arrangementer.

For dårligt vejr
I meddelelsen, som ekstrabladet.dk er i besiddelse, giver direktøren blandt andet de 'regnfulde, kolde somre og deraf svigtende besøgstal' skylden for sommerlandets kommende krak, som man angiveligt har kæmpet hårdt for at undgå:

- Situationen er nu den, at vi ikke kan betale vores medarbejdere løn til den første september, og det er ikke mindst på den baggrund, at jeg i dag har truffet beslutningen om at indgive konkursbegæring. Jeg beklager dybt overfor vores medarbejdere, og vi er utroligt kede af, at vores gæster nu går glip af de sidste to åbningsweekender i sæsonen, siger Søren Rask Larsen i den uoffentliggjorte pressemeddelelse.

Synd for kunderne
- Hvad skal gæster med billetter i klemme gøre?

- De må henvende sig til boet og se, om det vil betale pengene tilbage. Heldigvis er der ingen af de selskaber, der skulle have besøgt os i den kommende tid, der har betalt forud. De bliver faktureret efter besøg. Det er kun, hvis nogen har købt online-billet på hjemmesiden og ikke nået at få den indløst i den weekend, vi lige er gået ud af , siger Søren Rask Larsen til ekstrabladet.dk.

Han vurderer, at der er omkring 10 billetter til en værdi af 159 kroner ude at svømme.

Vil gerne fortsætte
Videre fortæller Søren Rask Larsen, at han igennem nogle måneder været på udkig efter en mulig investor. Dog uden held. Han håber dog fortsat på, at forlystelsesparken med de 88 forlystelser kan genåbne i 2013 - med eller uden ham.

- Jeg har det ikke særlig godt. Det har jeg ikke, siger nordjyden, der meget gerne vil arbejde videre med sommerlandet, til ekstrabladet.dk:

- Ellers havde jeg ikke knoklet så mange timer, jeg har gjort de seneste tre år. Jeg har troet på projektet. Det er synd for Sønderjylland, der risikerer at ende lidt ligesom Fyn - et sted, man kører igennem for at komme til noget, der er bedre. Sommerland Syd er en af de største turistattraktioner i Sønderjylland og betyder meget for landsdelen. Vi har også genereret mange penge til Sønderjylland.

De tre sæsoner, han og hustruen har kørt sommerlandet, har de haft besøg af mellem 80.000 og 100.000 gæster.

Sommerland Syd har kun åbent i weekenderne, og sæsonen skulle efter planen have varet til 9. september.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby