TV: Lummer direktør fyret fra eget firma

Sexchikane og nøgendans: Direktørens opførsel blev tilsyneladende for meget for bestyrelsen

Den kontroversielle grundlægger og direktør for tøjfirmaet American Apparel, Dov Charney, blev tirsdag smidt på porten af bestyrelsen i sit eget firma. Dermed kan vejen være banet for et muligt salg af firmaet, skriver New York Post.

Som årsag til fyringen henviser bestyrelsen til 'en igangværende undersøgelse af påstået ureglementeret adfærd', en undersøgelse som blev iværksat tidligere på året. Bestyrelsen oplyser, at man enstemmigt har vedtaget at fyre Charney, uden dog at angive nærmere årsag.

TV: Amerikaner vil bekæmpe snobbet mærketøjsfirma

Sexchikane og nøgendans
Ifølge flere kilder skal årsagen dog blandt andet findes i Charneys adfærd overfor de kvindelige ansatte i firmaet. Den nu forhåndværende CEO trækker nemlig et langt spor af sexchikane-anklager fra tidligere kvindelige ansatte efter sig.

I det hele taget har Dov Charney angiveligt et ry for at være et lummert bekendtskab.

Charney skulle være manden bag en reklamekampagne med unge og yderst letpåklædte modeller i udfordrende positioner, som vakte meget opmærksomhed og kritik i USA. Tidligere i år var det en anden kampagne, der trak overskrifter. Her havde man nemlig udstyret mannequinnerne i en American Apparel-forretning i New York med brystvorter og pubeshår, hvilket delte vandende i Guds eget land.

Se billeder fra de to kampagner herunder.

Artiklen fortsætter under billederne.

I ugens løb har endnu en video med den kontroversielle Charney ramt internettet. Her danser han nøgen rundt foran to kvindelige ansatte i firmaet, mens han taler i telefon.
Se videoen over artiklen.

Fyring fik aktien til at stige
Dov Charney grundlagde American Apparel i 1998. I de tidlige år fik firmaet ros for at producere sit tøj i USA, i en tid hvor mange andre tøjfirmaer rykkede produktionen udenlands.

Dov Charney er altså manden der startede American Apparels erhvervseventyr, men også nær sluttede det igen. Før hans afskedigelse blev firmaets aktie handlet til 69 cent, men torsdag, efter bestyrelsens afskedigelse af ham, steg den til 78 cent.

Økonomichef John Lutrell overtager rollen som direktør indtil Charneys afløser er fundet.

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.