Christian blev træt af forsinkede Airbnb-gæster: Så fik han en genial idé

Som mange andre Airbnb-værter var Christian træt af den besværlige nøgle-udveksling, når han lejede sin lejlighed ud. Men en tur i kiosken gav ham idéen til at løse problemet for altid

Det hele startede en dag, da 31-årige Christian Dehn skulle leje sin lejlighed ud gennem Airbnb.

Andre gange havde københavneren trukket lidt på familie og venner, så de kunne aflevere nøglerne til de turister, der for det meste først kommer, når værten er taget af sted. Og nogle gange endda med forsinkede fly.

Men det kunne han ikke denne gang, så han besluttede sig for at gå ned og spørge i sin lokale kiosk, om de kunne lokkes til at holde nøglen og overdrage den til gæsterne.

årige Christian Dehn blev irriteret over problemet, der opstår, når man som Airbnb-udlejer ikke er hjemme til at overdrage nøglen. Nu har han løst det. Foto: Jakob Jørgensen
årige Christian Dehn blev irriteret over problemet, der opstår, når man som Airbnb-udlejer ikke er hjemme til at overdrage nøglen. Nu har han løst det. Foto: Jakob Jørgensen
 

- Det ville kioskejeren gerne, og han havde faktisk gjort det for andre før. Og så tænkte jeg, ’hold da kæft mand, jeg har lige opfundet den dybe tallerken!’ fortæller Christian Dehn til Ekstra Bladet.

Det blev startskuddet til, at Christian Dehn i august 2016 sprang Christian ud som iværksætter, og lancerede KeyKeeper.

Nu ringer butikkerne selv
KeyKeeper er et netværk af butikker i København, Aarhus og Aalborg, som tilbyder opbevaring og udlevering af nøgler til eksempelvis Airbnb-gæster mod et indleveringsgebyr på 12,5 kroner.

I starten var det svært for Christian Dehn at overbevise butikkerne om konceptet, og der var ikke mange, der troede på ham, fortæller han. Men efterhånden kom flere og flere med på idéen, og netværket vokser stadig.

- I dag har tingene ændret sig, og butikkerne ringer selv til mig og spørger, om  de kan blive en del af netværket, siger Christian Dehn, og fortæller, at han derfor er blevet mere kritisk omkring beliggenhed og åbningstider for butikkerne, han samarbejder med.

Hvordan kan det være så billigt?
Nøgle-iværksætteren har mærket en god modtagelse af idéen med nøgleskabene i butikkerne, hvor nøglerne bliver opbevaret, tildelt et ID-nummer, og kun udleveret ved fremvisning af identifikation og en mail med tilsvarende ID-nummer.

Over 70 butikker er indtil videre med i KeyKeeper-netværket. Foto: Jakob Jørgensen
Over 70 butikker er indtil videre med i KeyKeeper-netværket. Foto: Jakob Jørgensen
 

- Det har været helt vildt positivt. Folk ringer og siger, at det er et fedt koncept, og nogen forstår ikke, hvordan det kan være så billigt, griner Christian Dehn, som dog kan afsløre, at prisen på 12,5 kroner nok bliver sat op. Lige nu går alle pengene nemlig til butikkerne.

- Jeg har talt med mange af vores kunder, og de er faktisk villige til at betale op mod 50 kroner for en nøgle-udveksling, siger Christian Dehn. Han har ikke lagt sig fast på en pris, men han forventer at have implementeret et online betalingssystem i slutningen af september.

Pengemaskiner og bolighajer
Den seneste tid har debatten om udlejningsportalen raset, særligt efter Politiken har lavet en undersøgelse, der udnævner Airbnb som en ’regulær pengemaskine’, og kalder flere københavnere for ’småspekulanter’. Det er da heller ikke gået Christian Dehns, hvis kunder primært er Airbnb-værter, næse forbi.

- Det er lidt et hot emne, det der. Og det synes jeg, det er hver sommer. Men jeg synes, det ville være synd at skulle definere hele den her tjeneste ud fra enkelte personer, som måske udlejer flere lejligheder. Og jeg synes, det er ærgerligt, hvis regeringen skal gå ind og bestemme, hvor meget, man må udleje sin private bolig, siger Christian Dehn.

- Men jeg tror ikke, det ville ramme os så hårdt, for de der ’bolighajer’ – dem, der udlejer fast – har som regel også deres eget crew til overlevering af nøgler. Så der er nok ikke så mange af dem, der bruger vores service. Det er mest folk, der lejer ud, mens de er på ferie.

Læs også historien om den 14-årige skoledreng, der fik en genial idé, åbnede sin egen virksomhed og blev millionær.

Fakta om KeyKeeper

KeyKeeper byder lige nu velkommen til omkring 2500 gæster hver måned - i gennemsnit 2,5 personer per bøglebooking.

KeyKeeper administrerer over 1000 nøgleudleveringer hver måned, og har mere end 1000 brugere.

70 butikker er indtil videre tilknyttet KeyKeeper-netværket.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.