Annoncørbetalt indhold Hvad er Annoncørbetalt indhold?

Dårlig dækning irriterer danskerne

Knapt halvdelen af alle danskere har store udfordringer med deres trådløse WiFi-netværk, viser ny undersøgelse. En dårlig internetforbindelse kan være irriterende, især når du arbejder hjemmefra og streamer tv eller film. En ny teknologi kan dog løse problemet nemt og enkelt

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Følg Forbrug

Du sidder derhjemme og streamer din yndlingsserie eller sidder måske med en vigtig arbejdsopgave. Pludselig begynder internettet at drille. Hygge foran fjernsynet eller vigtige mails går tabt. Irriterende, ikke?

Det er der hvert fald mange danskere, som synes. Og mange har været særligt hårdt ramt under coronakrisen.

Her har et stort antal danskere har skullet arbejde, studere og få dagligdagen til at fungere derhjemme. Og det har mildest talt været en stor udfordring for mange at få indrettet hjemmet til den nye hverdag.

De danske hjem er udfordrede
For en vigtig del af de fleste danske hjem er nemlig blevet sat på ualmindeligt hårdt arbejde: WiFi-netværket.

Det fungerer langt fra optimalt for alle, da hjemmets WiFi ikke altid dækker hele huset eller lejligheden. Det kan give såkaldte “døde zoner” og ”sorte huller”, hvor der er dårlig dækning.

Er du en af dem, der kan nikke genkendende til de problemer, er du langt fra den eneste. Hele 47 procent af de danske hjem oplever problemer med deres trådløse internet. Og mere end 30% fortæller, at deres WiFi-forbindelse driller – hver uge! Det viser en ny undersøgelse fra prissammenligningstjenesten PriceRunner.

BEDST TESTET

Hos PriceRunner.dk kan du sammenligne priser på blandt andet Google Nest Wifi og finde den laveste pris.

Senest er Google Nest Wifi også kåret som Bedst I Test-produkt! Se og sammenlign priser her.

Arbejder hjemmefra og streamer i stor stil
At hjemmearbejde og streaming af underholdning er danskernes mest almindelige aktiviteter på det private WiFi-netværk, er også tendensen blandt deltagerne i PriceRunners undersøgelse. Stuen og soveværelset er de mest populære steder at hoppe på det trådløse internet i hjemmet, og især i soveværelset er der dårlig dækning, da det trådløse WiFi ikke dækker godt nok i de mest private gemakker.

Problemet med dårlig dækning i dele af hjemmet er påfaldende, for der findes en enkel løsning på problemet: Et såkaldt mesh WiFi-netværk. Her kommer den tekniske forklaring:

Foto: Google
Foto: Google

Normalt vil du have én WiFi-router til at dække hele dit hjem. Men i et mesh WiFi-netværk har du flere trådløse WiFi-enheder, der kommunikerer med hinande. På den måde har du optimal dækning overalt i sit hjem.

Et mesh-netværk forhindrer også, at forbindelsen svigter, hvis du bevæger sig fra det ene rum til det andet med din smartphone eller bærbare computer.

Det betyder ganske enkelt, at du kan begrænse områderne i dit hjem med dårlig dækning.

HOLDER DIT HJEM FORBUNDET

Google Nest Wifi er det nyeste mesh-system på markedet. Når du bevæger dig rundt i dit hjem, vil Nest Wifi automatisk forbinde dig til et nyt WiFi-punkt.

Det betyder, at du ikke længere har brug for faste kabler for at have et hurtigt og stabilt internet i hele dit hjem. Uanset om du eller familien gamer, streamer en serie, ser 4K-videoer eller sender store filer: netværket vil altid være der, når du har brug for det.

WiFi-punkterne er også smarte højttalere udstyret med Google Assistant. Så kan du for eksempel tænde lysene med din stemme, få oplæst dine næste aftaler eller give din egen enhed mere båndbredde under et vigtigt videoopkald.

Er du i humør til musik eller gode nyheder? Så kan du endda også bede Nest Wifi om at afspille en playliste med dine yndlingsartister.

Læs meget mere om mulighederne her.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind