Annonce:
Annonce:

Danskere snydt af dyre 'prøvepakker': Her er den danske bagmand

Dansk bagmand til grov vildledning af danske kunder storpraler på Facebook - men nægter at have noget med prøvepakke-fidusen at gøre

Her er manden, der har lavet alt fodarbejdet for en række af hjemmesider, som mange danskere føler sig groft vildledt af. Men Claus Jønsson afviser ethvert ansvar i sagen. (Privatfoto)
Her er manden, der har lavet alt fodarbejdet for en række af hjemmesider, som mange danskere føler sig groft vildledt af. Men Claus Jønsson afviser ethvert ansvar i sagen. (Privatfoto)
Annonce:
Følg Forbrug

HJÆLP OS: Er du også blevet snydt? Send os en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Listen over Claus Jønssons forretningseventyr strækker sig fra ansvarlig for marketing i Tupperware Nordic til direktør i Multi Level Marketing firmaet Amway i både Rusland og Skandinavien.

Han lever i dag af at sælge kosmetikprodukter fra blandt andet firmaet John Masters Organics.

Men i disse måneder kan han så føje et nyt kapitel til sit cv: Dansk bagmand for en række hjemmesider, der groft vildleder folk til at tro, de får en billig prøvepakke - men reelt får en dyr regning.

Annonce:

Eksotiske adresser
Officielt står Claus Jønsson ikke på papirerne, der fører frem til firmaet. Det er nemlig skjult godt bag eksotiske adresser i blandt andet England og på Malta. Og kunderne kan glemme alt om at tale med en 'ægte' person eller få den service, som man normalt får af hæderlige virksomheder.

Men Ekstra Bladet har optrevlet firmaerne, der faktisk har en dansk adresse. Nemlig på et lejet lager i Rudkøbing, hvor nogle få ansatte sørger for at håndtere produkterne.

NY AFSLØRING: Millionær bagmand for hele Europa

Og på den adresse har Claus Jønsson registreret firmaet WDE ApS.

Det er samme Claus Jønsson, som ejeren af lageret udpeger som lejer.

Bor i Høje-Taastrup
Og det er også Claus Jønsson, som det svenske faktureringsfirma Aros Kapital henviser til, da Ekstra Bladet konfronterede dem.

- Det må du tale med Claus ( Jønsson, red.) om', skriver Anton Samuels fra Aros Kapital i Göteborg til Ekstra Bladet.

FORBRUG.DK: Sådan klarer du problemet

- Men vi er ikke interesseret i, at nogle bliver fuppet. Og kunderne kan derfor kontakte os, hvis de har indvendinger mod regningerne, forklarer han.

Annonce:

Reelt har den fiffige forretningsmand adresse på en idyllisk vej i Høje-Taastrup. Men han er ikke hjemme, da Ekstra Bladet opsøgte ham.

Og han vil ikke tale med nogen over telefonen. I stedet reagerer han skriftligt via sin Facebook-profil, hvor man kan læse, at han glæder sig over sin egen succes:

'Ahh, så holder der ny bilen i indkørslen. Herlig julegave til mig selv. Elsker duften af ny bil. Som en kvinde i læder: o),' skriver han.

Millionær om prøvefup: Vi er seriøse

Bagmand: Ikke mit ansvar
Men tonen er mere skarp, når det gælder ansvaret for de hjemmesider, som groft vildleder danske kunder:

- Jeg er på ferie i øjeblikket. Jeg undrer mig over, at du mener, at jeg skulle være kontaktperson på dette. Jeg har været behjælpelig med en returlageradresse for en international virksomhed, forklarer han i et skriftligt svar til Ekstra Bladet.

- Lageret på Langeland modtager blot produkter fra kunder. Konceptet og salget har jeg ikke noget med at gøre. Der må du rette henvendelse til ejerne.

Annonce:

- Jeg ønsker ikke at blive blandet ind i dette og vil frabede mig, at du opsøger mig på min private adresse eller i øvrigt.

- Og jeg har ingen interesse i at tale med Ekstra Bladet om et koncept, jeg ikke er ansvarlig for, fortsætter den danske bagmand.

Hjalp dem bare i gang
I en opfølgende mail afviser Claus Jønsson, at der er en kontakt mellem ham og det svenske faktureringsfirma Aros Kapital.

- Jeg er ikke kontakt til Aros. De har indgået en aftale med et udenlandsk firma. I starten hjalp jeg dem med bl. a. at komme i gang med lager og lokalsproget kundeservice, mulighed for oversættelse og deslige.

- I dag foregår dette direkte mellem leverandøren og Aros Kapital, ligesom leverandøren selv afregner med den eksterne kundeservice osv.

- Jeg har ikke noget ejerforhold til de produkter, som sælges. Det er som nævnt en udenlandsk virksomhed, som jeg ikke er involveret i, skriver Claus Jønsson.

Den danske forretningsmand vil ikke oplyse, hvilken 'international virksomhed', der står bag de mange vildledende forretninger i Danmark.

Annonce:

SE HVEM BAGMANDEN ER I EKSTRA BLADET FREDAG:

* Forbrugerrådet: Du skal ikke betale

* Elin blev snydt: Jeg føler mig bare så dum

* Bagmand: ' Ahh, så holder der ny bil i indkørslen'

HJÆLP OS: Er du også blevet snydt? Send os en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: