Efter katastrofe-start: Black Friday-butikker kører igen

Hele natten var en stribe webshops langt ned efter teknisk problem

Efter katastrofe-start: Black Friday-butikker kører igen

Hvordan finder man det bedste tilbud? Vi besøgte torsdag aften PriceRunner for at få et svar (Video: Olivia Loftlund)

Ved du noget? Send os et tip i en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Efter en nat og morgen med fuldkommen blank skærm for en lang række danske webshops, kan Black Friday-handlen fredag formiddag for alvor komme i gang igen.

Således melder powerhosting.dk, der natten igennem har været ramt af problemer, at man nu har fundet en løsning, så det er muligt at tilgå de hjemmesider, som de er host for.

- Vi beklager meget over for de kunder, der ikke har kunne bruge deres webshop. Vi ved, at det er en af årets største handelsdage, ligesom det også er vores ubetinget største dag på året, som vi har forberedt os på i flere uger, siger Dennis Trabjerg, direktør hos Powerhosting, i en pressemeddelelse.

Flere hundrede webbutikker har været lagt ned som følge af det, der ifølge GlobalConnect var et overgrabet fiberkabel, som dermed afbrød forbindelsen fuldstændig til alle Powerhostings kunder. Fejlen skulle være sket klokken 23.59 ved et arbejde på et autoværn ved Torshøjvej og Østjyske Motorvej nord for Hørning.

- Vi har været lige så magtesløse over for fejlen som vores kunder, men det er ikke en fejl, vi selv har været skyld i eller har kunne løse. Men det er det værst tænkelige tidspunkt, det kunne ske på, siger Dennis Trabjerg.

Webshops totalt i sort på Black Friday: - Vi taber millioner

En af dem, der blev ramt af nedbruddet, var beautycos.dk.

Her fortalte E-commerce Manager Benjamin Birkholm, at Black Friday er årets vigtigste dag for webshoppen, og at man derfor havde gjort meget ud af at varme op til dagen.

- Vi taber penge både på marketing og på de mange kunder, der ikke kan komme ind. Så det er millioner, der går tabt, lød det fredag morgen over for Ekstra Bladet.

Benjamin Birkholm er som mange andre virksomheder frustreret over nattens problemer. Foto: Privat
Benjamin Birkholm er som mange andre virksomheder frustreret over nattens problemer. Foto: Privat
 

Både for beatycos.dk og de øvrige webshops, der har været ramt af problemer, må de nu prøve at genvinde noget af det tabte.

Powerhosting meddeler, at det overgravede kabel stadig ikke er blevet repareret, og det forventes først løst klokken 19. Powerhosting har derfor fundet en parallel løsning, som altså foreløbig har givet liv til de mange ramte websites.

LIVE