Annonce:
Annonce:

Ekspert om lukning af Netflix-smuthul: Derfor vil det ikke virke

Streaming-ekspert er ikke i tvivl om, at danske Netflix-brugere også i fremtiden kan komme til at se den amerikanske version, trods Netflix forsøg på at stoppe netop dette

Her kan du se, hvordan du får adgang til de 'hemmelige' underkategorier på det danske Netflix
Annonce:
Følg Forbrug

Det er ikke nogen hemmelighed, at den amerikanske version af Netflix tilbyder et markant større udbud af film og tv-serier end den danske. Derfor har rigtig mange danskere benyttet sig af et lovligt smuthul, der gjorde det muligt at se den amerikanske version.

Nattens nyhed om, at Netflix permanent vil lukke det smuthul, burde derfor ærgre rigtig mange, men sådan behøver det ikke at være, vurderer Claus Bülow Christensen, medieanalytiker og udviklingsdirektør i Zibra Digital Media Group.

- Min overordnede konklusion er, at det ikke kommer til at virke rent praktisk. Der findes en række interessante startupfirmaer, der har skabt tjenester, som kan kan hjælpe folk med at tilgå Netflix fra et andet land, og jeg er ikke i tvivl om, at de nok skal finde en løsning for stadigvæk at beholde deres kunder. 

Annonce:

Det er eksempelvis online-firmaer som unblock-us, hvor brugerne betaler fem dollars om måneden for at se Netflix fra alle verdens regioner.

- Fidusen er, at du kan sidde i sofaen og skifte region. Når du har fundet en bestemt film, som du gerne vil se, men samtidig kun ligger i  f.eks. New Zealand, så skal du bare trykke på New Zealand i en app.

Netflix lukker smuthul: Slut med de nyeste film

Spørsgmål om tid

Løsningen og det nye smuthul findes måske ikke lige med det samme, men det vil ifølge streaming-eksperten kun være et spørgsmål om tid.

- Der bliver formentligt lidt besværligt i starten, eller der går lidt tid, før det bliver fikset, men fordi de økonomiske interesser er så store, så skal det nok komme.

Han ser kun en enkelt mulighed for Netflix, hvis de for alvor vil lukke smuthullet.

Annonce:

- En effektiv måde, hvorpå Netflix dog kunne begrænse brugen fra andre lande, er, hvis de bruger kreditkortet til at bestemme den geografiske placering, ligesom Apple gør i dag. Der er ingen forlydender om, eller noget der tyder på, at Netflix vil gøre noget lignende, men det er en teoretisk mulighed, siger han.

Samtidig tror han også, at forskellen på antallet af Netflix-titler i de forskellige regioner vil aftage med tiden. 

- De er blevet så store og magtfulde, at der nok ikke går lang tid, før de kan tilbyde indhold til hele kloden. Dermed vil de kunne gennemtvinge, når de køber indhold, at de skal have dem til hele jorden. Antallet af film og tv de køber, som ikke vil kunne ses alle steder, vil stille og roligt falde. Derudover investerer de også i endnu flere af deres egne produktioner.

Katten efter musen

Han baserer også sin vurdering på hvad, en af de øverste Netflix-chefer Neil Hunt sagde for et par dage siden.  

- Det er muligt, at det altid vil være katten efter musen, sagde han skeptisk til theglobeandmail.

Claus Bülow Christensen mener, at smuthullet forsøges ændret af Netflix efter pres fra rettighedsindehaverne. 

Annonce:

- Den gamle tv-verden har slet ikke kunnet følge med i den digitale udvikling. Man har sovet i timen i forhold til, at nettet har vist sig så effektivt som distributionskanal for film og tv. Før har man kunnet styre, hvad der kom ud af en sender i et given land, hvilket var meget nemmere. Derfor forsøger man at forsvare, at man sender film og tv fra region til region, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: