Ekstreme røverkøb: Så meget hus fik tre danskere for 125.000

Tre danskere flyttede ud af byen og købte huse for max 125.000 kroner - se hvor meget de fik for pengene

Pernille Eriksen foran sit nye hus. (Foto: Ernst van Norde)
Pernille Eriksen foran sit nye hus. (Foto: Ernst van Norde)

Der er stadig svært for mange danskere at forlige sig med tanken om at rykke teltpælene op i byerne og flytte lidt ud på i landet.

Men det kunne godt være, at danskerne skulle kigge på sagerne igen. For der er millioner at spare viser en rundtur til nogle af randområderne i Danmark.

SE HVAD MAN KAN FÅ UD AF ET HUS TIL 125.000 KRONER I EKSTRA - SÆRTILBUD: FÅ ADGANG I 30 DAGE FOR BLOT 1 KRONE.

Fire danskere købte huse for under 125.000

Ekstra Bladet har besøgt tre danskere, der alle har købt hus for 125.000 kroner eller mindre - et beløb, der svarer til, hvad den gennemsnitlige københavner bruger på café latte om måneden. Næsten.

En af dem er 33-årige Pernille, der har givet sølle 125.000 kroner for sit hus i Lihme tæt ved Skive.

- Jeg har boet i lejligheder og flyttet rundt i mange år, så jeg tænkte, at ’nu vil jeg have et sted til mig selv’, så jeg valgte at flytte hjem. Det blev lige netop det hus, fordi det var vildt charmerende i sin oprindelighed. Der var ikke sket meget de sidste 50 år, så der var stadig spisekammer, men også masser af muligheder og søde rum, siger Pernille Eriksen, der har boet i samme område i sin barndom.

SE ALLE FØR/EFTER-BILLEDERNE AF RØVERKØBENE I EKSTRA - SÆRTILBUD: FÅ ADGANG I 30 DAGE FOR BLOT 1 KRONE.

Fire danskere købte huse for under 125.000

Selv om mange danskerne måske vil tøve med at investere i et hus i det såkaldte Udkantsdanmark, så er risikoen faktisk mindre, end hvis man køber en dyr lejlighed eller et hus i byen, mener ejendomsmægler Kjeld Faaborg.

– Det er begrænset, hvad du kan tabe på dem i forhold til en lejlighed i København til flere millioner. Der kan komme en finanskrise, som gør, at du hurtigt taber en halv million kroner. Jeg ser det lidt som en tur i Tivoli, hvor man tager en tur i rutsjebanen. Man hopper på og af, men når der er tale om huse i nogle få hundredetusindekroners klassen, så åbner det for, at mange flere kan blive boligejere, siger ejendomsmægleren, der i år har solgt omkring ti boliger til mellem 50 og 250.000 kr.

SE HVOR DU KAN FINDE ET EKSTREMT BILLIGT HUS I EKSTRA - SÆRTILBUD: FÅ ADGANG I 30 DAGE FOR BLOT 1 KRONE.

Fire danskere købte huse for under 125.000