Du kan her rette dine indstillinger for, om vi må sætte cookies og bruge persondata.
Rapportér annonce
Du har mulighed for at rapportere denne annonce til annonceafdelingen på Ekstra Bladet, hvis du enten finder annoncen upassende eller at annonceringen er ulovlig.
Vær opmærksom på at du er i gang med at anmelde en annonce som værende ulovlig, er du sikker på du vil fortsætte? (En ulovlig annonce overtræder gældende lovgivning, læs mere her)
Tak for din påbegyndte anmeldelse. Vi har flere retningslinjer for annoncering på Ekstra Bladet, som skal overholdes, og hvis vi finder at annoncøren ikke har overholdt disse, vil de blive frataget muligheden for at annoncere på Ekstra Bladet fremadrettet. Det vil hjælpe os meget, hvis du vil skrive en uddybende kommentar nedenfor, så vi kan få lokaliseret annoncen og tjekket op på om vores retningslinjer overholdes.
Tak for din påbegyndte anmeldelse. Vi vil gerne høre din begrundelse for din anmeldelse, så vi kan undersøge annoncen, da vi tager alle indsendte anmeldelser alvorligt. Det vil hjælpe os meget, hvis du vil skrive en uddybende kommentar nedenfor.
Din begrundelse skal som minimum bestå af 30 tegn
Tak for din henvendelse
Din anmeldelse er nu afsluttet. Tak fordi du bidrager til EB.dk.Annoncerne på EB.dk er en essentiel indtægtskilde, som sørger for at Ekstra Bladet hver dag kan udkomme, og holde danskerne oplyste om hvad der foregår rundt omkring i verden.
Fejl
Der skete en fejl med afsendelsen af rapporteringen.
Genbrugsboom eskalerer: Sådan tjener du penge på brugte ting
Foråret er over os, hvilket betyder højsæson for loppemarkeder og salg af brugte ting. Aldrig før har genbrugsfænomenet været mere populært blandt danskerne. Læs her, hvordan du kommer med på bølgen
En af de mange genbrugsbutikker i Danmark. Her er det Kirkens Korshær i Køge. Foto: Polfoto
Annonce:
Følger ForbrugFølg Forbrug
Selvom det er støvet, gammelt, slidt og nogle gange ridset, så kan det sagtens være guld værd. For danskerne elsker at købe brugt.
Genbrugsbølgen, der for alvor skyllede ind over landet for nogle år siden, har aldrig været større. TV-stationerne kæmper nærmest om at lave flest programmer om emnet, og overalt i landet stiftes der nye genbrugsforretninger af helt almindelige danskere, der drømmer om den store gevinst.
Bare i løbet af de sidste tre år er der blevet oprettet hele 680 genbrugsfirmaer, hvilket udgør mere end halvdelen af alle de genbrugsforretninger, der er stiftet de sidste ti år, viser tal fra erhvervsdatabasen Biq.
Annonce:
- Genbrug af tøj, møbler og andre ting var tidligere et fattigdomsfænomen, som folk, der ikke havde råd til andet, gjorde. Men nu ser folk ikke længere ned på det. De gør det, fordi de synes, at det er det rigtige at gøre. Fordi de kan få nogle unikke, skæve og sjove produkter. Og fordi de godt kan lide at sælge selv. Vi er jo en krejlernation, siger livstilsekspert Henrik Byager, der også peger på den teknologiske udvikling som en medvirkende årsag.
- Vi er storforbrugere af de her apps, som kan hjælpe os på vej. Dba, Laurits.com, Facebook osv. I dag kan du finde det, du søger, på et sekund, siger Henrik Byager, der heller ikke forventer, at der vil være tale om en midlertidig tendens.
Nyt koncept Samtidig er det nye koncept med de såkaldte kommisionsbutikker ved at vinde frem. Her kan man f.eks. leje en reol for 200 kroner om ugen, hvorfra butikken sælger ens brugte ting. Typisk skal man af med 15 procent i kommision, hvis man får solgt noget.
Søren Falk er af de mest kendte genbrugshandlere og marskandisere i landet. Foto: DR
TV-krejleren Søren Falk fra DR foreslår interesserede at gøre brug af netop det, hvis de overvejer at springe ud i et genbrugseventyr.
(Læs flere gode råd nederst i artiklen)
Annonce:
- Jeg ville prøve at købe nogle ting, og se hvad jeg kunne få solgt i en af kommisionsbutikkerne. Man skal jo lære, hvad tingene koster, og hvad folk gerne vil have. Samtidig skal man ikke bruge tiden på at sælge ting, så man kan mere på jagt, siger han.
Mange må opgive Men trods alt det er det ikke lutter lagkage for alle de håbefulde genbrugsiværksættere. For selvom passionen er til UG, så må mange alligevel opgive drømmen, da pengene simpelthen ikke rækker. Eksempelvis er mere end en fjerdedel af de 680 forretninger, som er blevet stiftet i løbet af de sidste tre år, lukket helt ned.
Fagligheden er simpelthen ikke høj nok for mange, vurderer Jens Guldsmed, der også er kendt fra DR-serien Skattejægerne, og i flere år har haft sin egen genbrugsbutik med manden Mads Ejlersen.
- De nye, der kommer ind i branchen, har typisk ikke den store faglighed, men de har et brændende engagement. Og selvom fagligheden stiger, så slipper pengene jo op nogle gange, og derfor er der rigtig mange af de nye, som ikke holder særlig længe, siger han til Ekstra Bladet.
Mads Ejlersen og Jens Guldsmed er tit med i DR-programmet Skattejægerne, hvor de leder efter gode fund. Foto: DR
--------- EKSTRA SPLIT ELEMENT ---------
Vi sælger ud om foråret
Annonce:
Hvis du er genbrugselsker, så er foråret den bedste årstid at gå på jagt på efter gemte skatte. På dba er marts eksempelvis dén måned på året, hvor der sættes flest varer til salg. I gennemsnit bliver der således oprettet 9 procent flere annoncer her end i resten af året. Det hænger ofte sammen med den klassiske forårsrengøring, som mange af os kaster os over.
- Foråret er generelt den årstid, hvor mange sætter deres ting til salg, og hvert år oplever vi, at marts er den helt store måned for salget på DBA. Den lunere årstid får mange til at tænke i at få hjemmet gjort forårsklart. Og det indebærer som regel en grundig oprydning i alle de ting, man har fået samlet sammen i løbet af året, og som alligevel bare ligger og samler støv, siger Sofie Folden Lund, som er kommunikationschef hos DBA.
--------- EKSTRA SPLIT ELEMENT ---------
Har du styr på sagerne, så er der gode penge at tjene på loppemarkeder. Foto: Johan Wessman
Vil du gøre en eller flere gode handler?
Så er her Ekstra Bladets gode råd, som er resultatet af research og interviews med flere danske professionelle krejlere. Blandt andet TV-krejlerne Søren Falk og Jens Guldsmed fra DR's skattejægerne og Susan Sønderbæk og Simon Skov Nielsen, der har deres egne butikker.