Jysk har solgt farligt sengelinned

Jysk tilbagekalder Spiderman-sengelinned med kræftfremkaldende stoffer

(Arkivfoto: AP)
(Arkivfoto: AP)

Jysk tilbagekalder Spiderman 2 sengelinned.

Tilbagekaldelsen sker, efter at Miljøstyrelsen har konstateret indhold af aromatiske aminer.

- Leverandøren er en egyptisk fabrik, som har Disney-licens og er økotex godkendt, så vi er meget forbløffet over sagen. Vi har nu kontaktet Disney og økotex og har stoppet samarbejdet med den egyptiske fabrik, siger kommunikationschef i Jysk Jonas Schrøder til Ekstra Bladet.

De aromatiske aminer findes på en liste med i alt 22 aromatiske aminer, som er klassificeret som enten kræftfremkaldende eller muligt kræftfremkaldende på Miljøstyrelsens liste over farlige stoffer.

Ud over kræftrisikoen kan stofferne på listen også give overfølsomhed ved hudkontakt, giftig ved hudkontakt, fare for varige alvorlige skader på helbred ved hudkontakt, alvorlige sundhedsfare ved længere tids påvirkning ved hudkontakt.

Stofferne kan også give mulighed for varige skader på helbred, de kan forårsage arvelige genetiske skader, give mulighed for skade på forplantningsevnen, det er meget giftigt, giftigt eller skadeligt for organismer, der lever i vand og kan forårsage uønskede langtidseffekter i vandmiljøet.

Miljøstyrelsen oplyser dog, at der ikke er nogen akut fare, hvis man har sovet i sengesættet, og man behøver derfor ikke søge læge.

Listen med de farlige stoffer er udarbejdet for at begrænse brugen af stofferne.

De farlige stoffer blev opdaget ved en stikprøvekontrol hos Miljøstyrelsen.

- Vi foretager selv stikprøver, men de er desværre røget igennem, så vi intensiverer nu selv vores stikprøver, for det her må selvfølgelig ikke ske, siger Jonas Schrøder.

Jysk har solgt 1078 Spiderman 2 sæt i perioden november 2014 til maj 2015.

Det er kun SPIDER-MAN 2 sengelinned med varenummer 1383400 samt ordrenummer 4550155908, der tilbagekaldes.

Jysk beder kunder, der har købt sættet i den nævnte periode om at stoppe med at bruge det og aflevere det i nærmeste JYSK-butik, hvor man vil få pengene retur eller få byttet til en anden vare.

Kunder, som har købt sættet online, bliver kontaktet direkte.

Omkring 1500 sæt solgt i Norge, Sverige og Finland tilbagekaldes også.

18 kommentarer
Vis kommentarer