Michaels geniale sneglefælde går Danmark rundt: - Det er stukket HELT af!

Michael Petersen har opfundet en sneglefælde, som kun koster 32 øre stykket

Michaels smarte opskrift på en nem løsning mod invaderende snegle er gået viralt. Foto: Facebook/Michael Christian Petersen
Michaels smarte opskrift på en nem løsning mod invaderende snegle er gået viralt. Foto: Facebook/Michael Christian Petersen

Sidste år bragte Ekstra Bladet denne artikel om Michael Petersens smarte hjemmelavede snegle-fælde. Nu er sæsonen for dræbersnegle atter over os. Læs eller genlæs historien her.

Antallet af snegle i Michael Petersens have var blevet så højt, at han hver dag måtte bruge en hel time på at aflive dem. Derfor fik han nok, og opfandt sin egen  - temmelig geniale – sneglefælde, som ifølge hans egne beregninger koster 32 øre stykket.

De sidste par år har det ellers været tilstrækkeligt for Michael Petersen og hans kone at bruge lidt tid hver aften i parcelhus-haven i Skovlunde på at samle sneglene op i en spand og hælde dem over med kogende vand. Men den fugtige sommer har i år betydet, at det tager alt for lang tid.

Derfor gik Michael Petersen på nettet og købte nogle sneglefælder, som kostede 5,5 kroner stykket. Dem brugte han fem-seks af hver anden dag, og det kunne godt løbe op i husholdningsbudgettet.

- En dag så min kone på en mælkekarton i køkkenet, og udbrød, ’den kan vel også bruges?’ siger Michael Petersen til Ekstra Bladet.

Og ganske rigtigt. Ægteparret tastede sig igen ind på nettet og købte spraymalt, som var én af ingredienserne i de sneglefælder, han allerede brugte.

Spraymalten blander han med vand og sprit og hælder det i en mælkekarton, som sneglene bliver lokket ind i. Når de er kommet ind, drukner de i blandingen.

For at hjælpe sine haveejende medmennesker lagde Michael Petersen den præcise opskrift ud på Facebook, og så tog det meget hurtigt fart. Siden det smarte trick ramte det sociale medie sidste lørdag, er det blevet delt over 4000 gange.

- Det er stukket helt af! Jeg lagde bare billedet op med lidt tekst, og pludselig begyndte en hel masse mennesker at dele og kommentere, siger den overraskede handyman, som løbende har opdateret teksten, fordi flere har stillet spørgsmål om det dyreetiske ved sneglefælden og om, hvor man kan få fat i spraymalt.

- Spraymalten skal købes på nettet, men man kan også bruge en almindelig øl og blande den halvt op med vand. Det giver det samme resultat, siger Michael Petersen som en bonusinfo.

Se hele Michael Petersens geniale opskrift her:

Hvis du også synes, det vrimler ekstra meget med dræbersnegle lige nu, så kan der faktisk være noget om det.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers