Normalpris eller bare billigt? Her får du prisen 'på JYSK'

Kim Kristensen undrer sig over, hvad normalprisen faktisk er hos Lars Larsen

Hvornår må butikkerne overhovedet kalde noget for et tilbud? Få Forbrugerrådets svar her

TIP OS: Oplever du også forvirring om normalpriserne JYSK eller andre butikker? Fortæl din historie til tech@eb.dk

Jagten efter et nyt tæppe er nu endt som jagten efter, hvad et produkt faktisk koster, når det ikke er på tilbud hos JYSK.

I dag er Kim Kristensen, der i begyndelsen af juni fandt ønsketæppet hos kædens afdeling i Taastrup, stadig i tvivl.

Kim Kristensen har i den grad mistet tilliden til, at man som kunde hos JYSK kan gennemskue eller stole på kædens priser. Foto: Anthon Unger
Kim Kristensen har i den grad mistet tilliden til, at man som kunde hos JYSK kan gennemskue eller stole på kædens priser. Foto: Anthon Unger
 

- Prisen stod som 400 kroner, men jeg tog et billede af prisskiltet, så jeg kunne tjekke, om målene på tæppet nu også passede, før jeg købte det.

Overraskelsen er derfor stor, da Kim ugen efter kommer tilbage og pludselig kan se, at tæppet er på tilbud med en førpris på 549 kroner og en tilbudspris på 275 kroner:

- Jeg tænkte da, at det var fedt, at jeg kunne få mit tæppe 125 kroner billigere end i sidste uge.

- Men de førpriser snyder altså, og jeg er desværre ikke overrasket, siger Kim Kristensen til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter længere nede...

11. juni og 10. juli er prisen 400 kroner for det tæppe, som Kim Kristensen vil købe. Men det er bare en nedsat pris og ikke normalprisen, siger JYSK. Privatfoto
11. juni og 10. juli er prisen 400 kroner for det tæppe, som Kim Kristensen vil købe. Men det er bare en nedsat pris og ikke normalprisen, siger JYSK. Privatfoto

Sagen kort

11. juni: Kim Kristensen spotter tæppet hos JYSK. Det koster 400 kroner.

20. juni: Han kommer tilbage til butikken for at købe tæppet. Nu koster det 275 kroner med en førpris på 549 kroner.

10. juli: Kim Kristensen besøger JYSK igen. Prisen er 400 kroner i både forretningen og tilbudsavisen.

13. juli: Da Ekstra Bladet tager et billede af Kim Kristensen ved butikken, koster tæppet nu 549 kroner.

20. juni ser prisen sådan ud. Privatfoto
20. juni ser prisen sådan ud. Privatfoto

Der er hård kamp i dagligvarebranchen om forbrugernes opmærksomhed. Midlet hedder tusindvis af tilbud, men det er ikke ubetinget til kundernes fordel. Foto: Charlotte De La Fuente/Polfoto Tips og guides Tilbud eller til grin? Sådan flår du supermarkedet

Stadig lav pris
Da han 14 dage efter at have købt tæppet igen er i forretningen, står tæppet påny til 400 kroner:

- De er jo fanget med fingrene i kagedåsen, fordi jeg jo har taget billeder af priserne.

- JYSK siger i dag, at de lever op til reglerne. Hvad tænker du om det svar?

- De ved åbenbart godt, at der er nogle regler, som de så går lige til kanten med. Men som kunde mener jeg, at de også går over kanten.

- Hvis de nu havde lagt sig ned og sagt, at det her var en fejl, som de ikke gør igen, så havde de haft en bedre sag, mener jeg.

- De påstår jo, at de har rene linjer, fordi 549 kroner har været normalprisen mange gange. Men det overbeviser dig ikke?

- Nej, ikke når jeg står inde i butikken 14 dage efter, at jeg har købt tæppet, og den samme lavere pris dukker op igen. Hvad er normalprisen så? For mig er den 400 kroner.

- Jeg synes altså, at de har en dårlig sag.

Fødevarer Inden du handler: Her er tilbudsprisen blevet 'julepyntet'

TIP OS: Oplever du også forvirring om normalpriserne JYSK eller andre butikker? Fortæl din historie til tech@eb.dk

JYSK: Bare et ekstra godt tilbud

Selvom Kim Kristensen og andre kunder i JYSK med rette kan følge sig ganske forvirrede over kædens prissætning, mener firmaet ikke, at de har snydt med førprisen på tæppet.

- Vores normalpris, når tæppet ikke er markedsført, er 549 kroner, men 11. juni var det nedsat til 400 kroner i vores tilbudsavis, der var gældende fra 8. til 14. juni, forklarer Rune Jungberg Pedersen, der kommunikationschef hos JYSK.

- Det ekstra gode tilbud 20. juni, som Kim Kristensen udnyttede, var i forbindelse med en lokal genåbningskampagne, som kun omfattede butikken i Taastrup, hvor vi gav rabat på alle gulvtæpper i forhold til normalprisen.

Og kommunikationschefen mener ikke, at der er noget at komme efter, selvom den nedsatte pris på 400 kroner dukker op 14 dage senere i både butikken og tilbudsavisen.

- Jeg har undersøgt, hvad tæppet har været solgt til igennem 2018, og her har prisen på 549 kroner været gældende i 21 uger, mens tæppet har været solgt til 400 kroner i syv uger.

- Men hvis JYSK har tolket aftalen med Forbrugerombudsmanden om tilbudspriser forkert, er det selvfølgelig noget, vi beklager, og som vi vil rette op på fremover, understreger Rune Jungberg Pedersen.

- Jeg håber under alle omstændigheder, at Kim Kristensen bliver glad for tæppet.

167 kommentarer
Vis kommentarer