Annonce:
Annonce:

Nu taler Fitness World-boss om udskældt gebyr: Derfor gør vi det

Steen Albrechtslund, der er adm. direktør hos Fitness World, forsvarer det udskældte pbs-gebyr, der har fået mange af medlemmerne til at rase

Ifølge Steen Albrechtslund tjener Fitness World intet på gebyrerne, som kun dækker de ’faktiske omkostninger’. (Foto: Fitness World)
Ifølge Steen Albrechtslund tjener Fitness World intet på gebyrerne, som kun dækker de ’faktiske omkostninger’. (Foto: Fitness World)
Annonce:
Følg Forbrug

Vreden har endnu ikke lagt sig blandt mange af de 500.000 Fitness World-medlemmer, efter Ekstra Bladet tirsdag kunne fortælle, at medlemmerne fremover skal betale ni kroner hver gang, deres abonnementsbetaling bliver trukket over PBS.

Samtidig har kæden 'valgt at imødekomme' et ønske fra mange af kunderne om, at betalingen nu skal foregå hver måned frem for hver anden måned.

Ekstra Bladet har flere gange forsøgt at få fat i Fitness Worlds administrerende direktør Steen Albrechtslund uden held.

Men i dag har vi aftalt et interview.

- Hvorfor tager I ni kroner, når Nets kun skal have 4,32 kroner af jer?

Annonce:

- Hvis man i korte træk laver regnestykket, så skal man først tage momsen ud af de ni kroner. Så har vi 7 kroner og 20 øre, og så er der ca. 2 kroner og 80 øre tilbage. Og det er vores faktiske omkostninger i forbindelse med administrationen af betalingsservice. Vi har også en medlemsserviceafdeling, der blandt andet er aktive omkring spørgsmål om betaling på de sociale medier og mails. Og så har vi licensen til vores software. Vi skal også huske, at vi har rigtig mange medlemmer, siger han og fortsætter:

- Jeg er selvfølgelig meget ked af, at mange af vores kunder er kede af det her gebyr, men jeg synes også, at diskussionen har været lidt unuanceret, så jeg er glad for at snakke med dig for at få lejlighed til at forklare.

- Men det er jo også lidt svært, når man ikke kan få fat i nogen af jer?

- Nej, det giver jeg dig så også ret i. Nu sætter vi også et pressroom op, så man i hvert fald kan få fat i mig.

Kunder raser: Fitnesskæde tvinger udskældt gebyr igennem

'Gennemsigtighed'

- Nu har du nævnt de forskellige omkostninger. Men hvordan kan man regne frem til , at det er præcist dækkende?

Annonce:

- Det er dækningen i forhold til de omkostninger, vi har. Jeg står for en ny linje, hvor jeg gerne vil have mere gennemsigtighed. Jeg er super stolt af vores produkter, når man sammenligner med andre produkter på markedet til den pris. Det vil vi gerne fastholde og udbygge. Derfor er der nogle ting i forhold til de faktiske omkostninger mht. betalinger og transaktioner, som vi gerne vil have dækket.

- Siden Fitness World er startet har vi hævet vores basispris to gange, og vi er først startet med gebyrer 1. februar 2016 for alle vores medlemmer. De har eksisteret for nye medlemmer siden 2015.

- Men de her omkostninger havde I vel også før gebyret? Hvorfor så lige nu?

- Jamen, basen vokser sig jo også større. Men ja, vi har da haft omkostninger før, og dem vil vi gerne have dækket via de her gebyrer.

- Hvorfor ikke bare sætte den faste pris op?

- Så får du ikke gennemsigtighed. Nu kan man se, at det er et administrationsgebyr, der er i forhold til betalingen, og den faste pris er i forhold til at drive vores basisprodukt.

- Det folk blandt andet er sure over, er jo, at de føler, at I holder prisen lavt nede, men sætter samtidig et gebyr op. Så nye medlemmer ser en lav pris , men ikke noget gebyr.

- De hører de jo om. Vi har servicemeddelelser i centrene.

Nyt gebyr og prisstigninger

Fitness World har pr. 1. februar indført et gebyr på 9 kroner, for hver gang et medlem får trukket sin abonnementsbetaling.

Samtidig har de ændret betalingsmodellen således, at man ikke længere kun betaler hver anden måned, men i stedet betaler hver måned.

Til sammenligning skal Fitness World kun betale 4,32 kroner for servicen til Nets, der ejer PBS.

Det har fået mange af de 500.000 medlemmer til at rase på sociale medier.

På nuværende tidspunkt er der ikke nogen måde, hvorpå man kan betale sit abonnement uden gebyret.

Fitness World har derudover sat prisen op med 29 kroner for de medlemmer, som havde en firmaaftale.

Og slutteligt er 'træningsmakker-medlemskabet' også sat op med 50 kroner.

Ingen mails

Annonce:

- Men I har ikke sendt nogen mails ud til nogen? I har bare lavet nogle opslag i centrene, hvilket flere ikke er tilfredse med. Hvorfor?

- Det er den måde, vi kommunikerer med vores medlemmer på, og det har de været glade for indtil videre. Det er normal procedure.

- Men hvorfor ikke mail?

- Det er ikke den kanal, vi normalt er i kontakt med vores medlemmer på.

- Når der er prisstigninger, sender I jo ud på mail?

- Ja, det skal vi.

- Men med gebyrer skal I ikke, og så gør I det ikke?

- Vi kommunikerer stadig med vores medlemmer via de her serviceopslag ude i centrene.

Thomas er træt af Fitness World: Skal betale for at betale

Afviser sammenhæng

- I skriver, at I ’imødekommer et ønske fra mange’ om betaling hver måned frem for hver anden måned. Tror du stadig folk ville have det ønske, hvis de havde vidst, at I ville sætte en pris på 9 kroner?

Annonce:

- Det er svært at spå om fremtiden, det ved jeg ikke. Vi har gjort det, fordi vores medlemmer i lang tid har ønsket, at det er lettere at forstå prisen pr. måned frem for anden måned.

- Så den ændring har ikke noget at gøre med, at I sætter gebyret op med 9 kroner?

- Nej, det er to forskellige forhold.

- Kan du forstå, hvorfor man kan mistænke jer for, at der er sammenhæng? Det sker samme dag, som I sætter gebyret op.

- Vi gør det jo for at ensrette gebyrreglerne for vores nye medlemmer, vi har fået i 2015. Der er en høj udskiftning af basen. Der er mange, der i løbet af året melder sig ud og ind. Vi snakker udskiftning af basen på ca. 200.000 mennesker, så det er en ensretning forhold til nye og eksisterende medlemmer. Og så er der mange, der har ønsket det, og så gør vi det, men hvis nogen kan se en sammenhæng, så.. Vi efterkommer bare vores kunders ønsker.

Berørte af sagen

- Men kan du forstå, hvorfor folk er så utilfredse med det her?

Annonce:

- Vi er selvfølgelig berørte af situationen. Men igen, derfor er jeg glad for at tale med dig. Der har været nogle vanvidsberegninger fremme, og jeg er da glad for at kunne fortælle, at der er altså en hel del omkostninger med at administrere de her betalinger. For eksempel rykkergebyrer. Det koster altså penge.

Irriterede kunder: Her er de værste gebyrer

- Hvis man ikke har lyst til at betale det her gebyr. Hvorfor kan man så ikke gå ned i centret og betale det?

- Du kan godt spørge efter en gebyrfri betaling. Det hedder et forudbetaltmedlemskab. Du kan få det på en måned, 3 måneder og seks måneder.

- Og det koster det samme så?

- Nej det er ikke det samme som det normale, det er dyrere.

- Men hvad ville ideen så være i det?

- Hvis du ikke ønsker at betale gebyrerne, så har du den mulighed.

Steen Albrechtslund fortæller slutteligt, at det er planen at indføre betalingsmodellen DIBS, som gratis trækker pengene hver måned fra ens dankort. Der har dog været nogle problemer under testforløbet.

- Vi vil gerne implementere det, men vi er nødt til at teste det ordentlig færdigt, så vi sikrer, at tingene fungerer optimalt, siger han.

Sidste år kom Fitness World i klemme på grund af en vovet reklame. Den var flere kunder heller ikke tilfredse med.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: