Ny iPhone-opdatering: Her er anmeldernes dom

Apple frigav i går opdateringen iOS 9 til iPhone og iPad. Læs her, hvordan anmelderne vurderer den nye software

Ny iPhone-opdatering: Her er anmeldernes dom

Her er den nye iPhone.

Dagen i gør bød på masser af historier om, hvilke nye features man kunne forvente til den nye iOS 9-opdatering til iPhone og iPad.

Bedre batteritid, ændring af tastaturet, mere intelligent søgning og adgang til iCloud Drive var nogle af til nye tilføjelser, som Apple-brugere kan se frem til.

Men én ting er Apples version af den nye opdatering og en anden ting er brugernes reelle opfattelse.

Amerikanske tech-eksperter står derfor i kø for at vurdere iOS 9, og flertallet er enige om, at opdateringen er klart bestået, omend den ikke er nyskabende eller perfekt.

Din iPhone får ny software i aften: Det betyder det for dig

Herunder følger et uddrag af nogle af anmeldelserne:

Michael deAgonia, Computerworld

- iOS 9 leverer på det område, som Apple allerede er kendt for: Innovation, solidt design, stabilitet og præstation. På trods af alle de nye tilføjelser, så er det mest bemærkelsesværdige ved opdateringen, hvor dynamisk og modtagelig den er. Det, at den virker på enheder, som nu er mange år gamle, er fantastisk og for dem med nye enheder er det en klar vinder.

 

Dan Seifert, The Verge

- Der er ikke de store visuelle forandringer i iOS 9 - især på iPhonen, og den føles meget ligesom iOS 8 og iOS 7. Det betyder ikke, at Apple ikke har været på hårdt arbejde - iOS 9 er en meget mere stabil oplevelse end iOS 8, da den blev lanceret, og der er nogle nye features, som er oprigtigt nyttige. Men hvis du er opmærksom, kan du få et glimt af den fremtid, som Apple er i gang med at planlægge for computere. Og den fremtid ser ret fed ud.

 

Nick Heer, Pixel Envy

- Hvis der er noget, som jeg har lært af at bruge den (opdateringen red.), så er det, at iOS 9 er en stor udgivelse og mere end bare en 'rette fejl-opdatering'. Det er klart, at Apple lærte meget af at bygge iOS 7 og 8, og resultaterne er solide. Den er ikke perfekt, men det er stadig det bedste mobile operative system for mig. Jeg har ikke nogen indvendinger imod at anbefale brugerne at opgradere, så hurtigt man kan.

 

Joanna Stern, Wall Street Journal

- Jeg har brugt opdateringen på en iPhone 5, 5S, 6 og på forskellige iPads, og det føles meget som de tidligere versioner. På den ene side, som er rigtig fed: På trods af nogle bittesmå fejl, så føles softwaren ligeså stabil som den sidste version af iOS 8. På den anden side så er iOS 9 langt fra at være særligt innovativ. De bedste tilføjelser har allerede været fremme andre steder på Android- og selv Windows-telefoner. På trods af det, og at iOS 9 stadig mangler nogle enkle features, så er Apples operative system stadig det mest brugervenlige. De små tidsbesparende tilføjelser gør iOS 9 til den bedste opdatering på markedet de sidste par år.