Sådan bliver du snydt på udsalg

Udsalgs-fælde: Pas på du ikke snyder dig selv

Butikskæderne sælger fladskærms-tv, sko og tekstiler til udsalgspriser, der kommer til at se meget lave ud, fordi førprisen er høj. Varerne findes ofte langt billigere på nettet, viste Ekstra Bladets tjek.
Butikskæderne sælger fladskærms-tv, sko og tekstiler til udsalgspriser, der kommer til at se meget lave ud, fordi førprisen er høj. Varerne findes ofte langt billigere på nettet, viste Ekstra Bladets tjek.
Følg Forbrug

Overvej, om du vil udsætte dig selv og dine kære for et udsalgshelvede med skrig og skrål, kamp om parkeringspladser, kaos på rulletrapper, ømme fødder og sylespidse albuer.

For når danskerne i disse dage bytter kiksede julegaver for 220 millioner kroner og dertil ofrer en endnu større formue på udsalg, risikerer de at snyde sig selv.

Gule gevinster

Ekstra Bladet besøgte storcentret Field’s og kastede et kritisk blik på de udsalgsvarer, der på store gule skilte blev markedsført med giga-besparelser.

Eksempelvis påstod Bahne, at en Bodum Pour Over kaffebrygger til 99,95 kr. på udsalg normalt koster 399,95.

Men i Bahnes julekatalog kostede den også 99,95. Besparelsen på udsalg er altså ikke de lovede 300 kr., men et stort rundt nul.

En 'fejl'

Jacob Bahne, direktør i Bahne, hvorfor påstår du, at kaffebryggerne er nedsat fra 399,95 til 99,95 på udsalg, når de også før jul kostede 99,95 –som i øvrigt også er prisen i de andre butikskæder?

– Det kan jeg heller ikke forstå sker. Der må være sket en fejl. Kaffebryggerne skulle ikke have været på udsalgsskilte, men på tilbud som før jul. Der er tale om en kampagnevare til en god pris. Så ingen bliver snydt.

Høj førpris

Bahne havde også en OBH Nordica røremaskine på udsalg til 1.999 kr. Førpris 3.499 kr. I netbutikkerne har den længe kostet 1.500-1.600 kr.

Også samme metode bruger andre butikskæder, der sælger fladskærms-tv, sko og tekstiler til udsalgspriser, der kommer til at se meget lave ud, fordi førprisen er høj. Varerne findes ofte langt billigere på nettet, viste Ekstra Bladets tjek.

- Danske butikker har enorme udgifter til løn og husleje, forklarer en salgschef i en stor dansk tekstilvirksomhed.

Ingen gavebod

- Derfor forærer de intet væk - heller ikke under et udsalg. Eksempelvis køber tøjbutikker ind til cirka tredjedel af kundens pris. En top til 600 kr., giver de måske kun 180 kr. for. Derfor kan de sælge den på udsalg til halv pris uden at tabe noget, forklarer hun.

- Netbutikkerne kan sælge den for 250 kr. og tjene gode penge, siger hun.


Forhåbentlig bliver årets januarudsalg ikke lige så kaotisk som denne scene, der udspillede sig i et britisk supermarked under 'Black Friday' i november

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner selvskade for regeringen og Danmark

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind