Annoncørbetalt indhold Hvad er Annoncørbetalt indhold?

Studiestart: Økonomiske udfordringer for de nye studerende

Studiestart står for døren, og det kan hurtigt blive en dyr omgang. Hver femte studerende, der skal starte på nyt studie, sætter nu jagten ind på en ny bærbar, men budgettet er lavt, viser ny undersøgelse.

Studiestart nærmer sig, og det betyder nyt udstyr for mange studerende. Foto: Google
Studiestart nærmer sig, og det betyder nyt udstyr for mange studerende. Foto: Google

Coronakrisen har gjort det svært for de fleste at passe deres studie og sommerjobs. Samtidigt er der udgifter som husleje, mad og indkøb, studiebøger, transport. Der er udgifter nok, når man er studerende og skal få økonomien til at slå til på SU-budget. Og er du blandt dem, der tager hul på et nyt studie efter ferien, har du nok allerede øjnene rettet mod én ting; nemlig en ny laptop.

Faktisk skal 20 procent af de studerende, der begynder på et studie efter sommerferien, ud og investere i ny bærbar til studiestart. Men samtidig er budgettet for de nye studerende er lavt. 

Det viser en ny undersøgelse fra forbrugertjenesten PriceRunner.

Tallene i undersøgelsen viser, at godt 40 procent af de studerende har et max-budget på 4.000 kroner, når der skal købes ny bærbar. Så der må tænkes kreativt for at få den helt perfekte studielaptop i hus og undgå, at studiestart bliver en dyr omgang.

Men du behøver ikke at gå på kompromis.

Tjek priser og spar op til 30%
De populære Chromebooks er et eksempel på en serie af computere, som dækker de flestes behov og har fornuftige priser fra 1.500 kroner. De har en lav vægt, batteritid til de lange studiedage og masser af muligheder - en ideel bærbar til studiebrug.

Der er computere til ethvert budget, og det vrimler med tilbud op til studiestart.

- Priserne svinger helt vildt på bærbare computere, og der kan let spares 30%. Vi ved, at de studerende har et stramt budget, så det betaler sig at se sig for, siger Peter Wulff, der er Sales Manager hos PriceRunner.

Typisk kan der spares 30 procent på at købe computeren hos den billigste butik frem for den dyreste. Og i enkelte tilfælde kan der endda spares helt op mod 80 procent, hvis du falder over et godt tilbud.

Hos PriceRunner kan du læse mere om, hvordan en ChromeBook kan hjælpe dig gennem studiet

Artiklen fortsætter under billedet...

Computeren er i dag et af de studerendes vigtigste værktøjer. Foto: Unsplash
Computeren er i dag et af de studerendes vigtigste værktøjer. Foto: Unsplash

Kend dit behov - og køb efter det
Når du skal vælge ny computer, bør du i første omgang se på den studieform og undervisning, du skal i gang med. Det er nemlig dét, og så selvfølgelig dit budget, der afgør, hvilken computer du skal vælge.

Skal du primært skrive opgaver, være på nettet og ellers tage noter i undervisningen, har du omvendt ikke brug for avancerede grafikkort og ekstra hardware.

Chromebooks, der er designet til at arbejde “i skyen”, opfylder alle behov. Og du kan selvfølgelig hente flere apps via Chrome-browseren, hvis du har brug for det. For eksempel kan du downloade Microsoft Word, Excel og PowerPoint som apps på din Chromebook.

Når du har meget at se til, vil du helst ikke bekymre dig om småting i hverdagen. Løber min computer tør for strøm? Husker jeg min oplader? Bare rolig.
Chrome OS optimerer batteritiden, så du kan arbejde og blive underholdt i op til 12 timer på en opladning.

Men selvom alt foregår i skyen og online med en Chromebook, skal du altså ikke konstant tænke på, om du har internetforbindelse for at kunne arbejde i dine dokumenter. Dine seneste filer og mails er nemlig tilgængelige, når bare du slår offline-adgang til.

 - Men husk at se dig for, kend dit behov og tjek prisen en ekstra gang for at se, om det er et godt tilbud, du har fundet, lyder det afslutningsvis fra Peter Wulff.

Gå studiestart i møde med en ny laptop

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde