Supermarkedskæde lukker

Dansk Supermarked vil tjene endnu flere penge og skrotter 39 DøgnNettoer: Til gengæld opruster man med endnu flere almindelige Nettoer og ego-butikker

Hvad skal der ske nu? Hør mere her

DøgnNetto-kæden er en saga blot.

Det oplyser Dansk Supermarked i en pressemeddelelse.

Til gengæld åbner supermarkedsgiganten endnu flere af de almindelige Netto-butikker.

'Efterspørgslen på det gule discountkoncept er så stor, at discountkæden forstærker sin tilstedeværelse i hovedstaden, der er ekstra rift om de gode placeringer. Inden året er omme bliver de blå døgnNettoer til gule Netto-butikker, og det betyder moderniseringer af butikslokaler og massive investeringer i ferskvarer', lyder det blandt andet.

Er du en af dem, der var blevet vild med at kunne handle meget tidligt eller sent om aftenen, kan du være ganske rolig.

'Åbningstiderne i de omdannede butikker bevares, så københavnerne kan handle kl. 7-24', skriver Dansk Supermarked, som også gør opmærksom på de Nettoer, der har åbent 24 timer i døgnet.

Flere ego-butikker
Der er ifølge pressechef i Dansk Supermarked Mads Grand tale om i alt 12 supermarkeder landet rundt, hvoraf otte ligger i København.

De DøgnNettoer, der ikke bliver omdannet til rene Netto-butikker, bliver til såkaldte Føtex Food.

- Det er et storbyfænomen, der passer godt til små lokationer i København. Det er en nedskaleret version af Føtex, hvor fokus er på fødevarer og salater to-go, siger Mads Grand til Ekstra Bladet.

- Altså en rigtig ego-butik?

- Ja, en ego-butik, kan man godt kalde det. Med masser af økologi, som er skræddersyet til en storby som København. De er kvadratmæssigt mindre end de første oprindelige Føtex Food, der ligger i Aarhus, Aalborg og Dragør, og byder på flere luksusfødevarer og convenience-varer.

Også mere gult i resten af landet
DøgnNettoerne ligger kun i Storkøbenhavn og primært i indre København, men pressechef Mads Grand lover, at borgere i resten af landet ikke bliver snydt.

- Vores udvidelsesplan er upåvirket af det her. Vi har varslet åbninger eller udvidelser af 50 Netto-butikker i hele landet i 2016. Det betyder, at der enten kommer nye Netto-butikker, eller at man flytter butikker, som bliver renoveret, større og mere tidssvarende, siger Mads Grand til Ekstra Bladet.

Forvandlingen af DøgnNettoerne begynder før sommerferien:

- Der kan være en periode, hvor nogle af dem må lukke midlertidigt. Det er jo en kæmpeombygning, hvor man blandt andet skal have flere kølemøbler med plads til flere ferskvarer.

Vil tjene flere penge
Ifølge pressechefen vil omdannelsen af DøgnNetto til Netto vil skabe flere arbejdspladser, da de gule Nettoer er højere bemandet end DøgnNetto-butikker.

- Alle ansatte bliver tilbudt ansættelse i en ny butik eller anden af Dansk Supermarkeds butikker i Storkøbenhavn. Det vil give flere arbejdspladser, fordi omsætningen er større i de gule Netto-butikker.

- Var DøgnNetto en meget dårlig forretning, siden I laver dem om?

- Det har været en rigtig fin forretning med rigtig pæn fremgang sidste år. Men omsætningen er så meget større i en almindelig Netto, hvor vi udbyder hele Nettos sortiment, og vi sælger bare for mere i de butikker. Dertil kommer butikkernes gode placeringer.

Færre spotvarer
Selv om 30 af de 39 eksisterende DøgnNettoer forventes omdannet til gule Netto-butikker, vil sortimentet være en anelse anderledes:

- Der er mindre plads til de spotvarer, som man kender fra mange Nettoer, som bliver skiftet ud hver uge.

Udover at gøre de blå DøgnNetto-butikker gule, vil Dansk Supermarked også åbne Nettoer på endnu flere gode adresser i Storkøbenhavn.

På trods af discountinvasionen lover pressechefen dog, at man hverken pønser på at vælte mure eller inddrage lejligheder i eksempelvis Københavns gamle gader.