Bliv vegetar og red verdens klima

For meget kød er ikke kun skidt for helbredet. Det kan også være med til at øge den globale opvarmning, hvis vi ikke mere end halverer vores forbrug

  • Drop bøffen og red verdens klima. (Foto:Thomas Wilmann)
Drop bøffen og red verdens klima. (Foto:Thomas Wilmann)

Hver gang vi sætter tænderne i en stor rød bøf, er vi med til at skrue op for den globale opvarmning. Sådan lyder konklusionen i en ny stor undersøgelse af sammenhængen mellem kost og klimaændringer, som torsdag offentliggøres af det britiske medicinske tidsskrift The Lancet.

Forfatterne til rapporten påpeger, at 22 procent af hele klodens udledning af drivhusgasser kommer fra landbrug. Det er det samme tal, som gælder for industriens udledning, og endnu mere end bilisme og anden form for transport står for. Og da produktionen af slagtedyr udgør 80 procent af landbrugets samlede udslip, så er der virkelig noget at komme efter ved at skære ned på kødforbruget, lyder påstanden i undersøgelsen.

Indbyggerne i den velstående del af verden spiser i dag mellem 200 og 250 gram kød i gennemsnit om dagen. Det skulle gerne helt ned på 90 gram i løbet af de næste 40 år.







Læs også

kommentarer
Vis kommentarer