Øl, fest og hornmusik

Det er sæson for humle til ganen. Vores naboer mod syd vil i de kommende måneder være værter for adskillige ølfestivaler - den største er i München i oktober

  • Især kvinderne i den såkaldte dirndl-kjole og med en imponerende evne til at forsyne tørstende gæster med øl er typiske for de tyske øl-festivaler ? også andre steder end oktoberfesten i München. (Foto: AP)
Især kvinderne i den såkaldte dirndl-kjole og med en imponerende evne til at forsyne tørstende gæster med øl er typiske for de tyske øl-festivaler ? også andre steder end oktoberfesten i München. (Foto: AP)

De fleste kender ølfestivalernes flagskib i München, der hver oktober tiltrækker millioner af humlehungrende gæster.

Men det er ikke den eneste festival, hvor du kan få stillet tørsten i tysk bier vom fass og skråle løs med barmfagre kvinder og ældre mænd i lederhosen.

Ekstra Bladet har tjekket den tyske ølkalender, og i de næste måneder kan du blandt andet boltre dig på festivaler i Köln, Stuttgart og Bremen.

Drukorgie
Og det er klart anbefalelsesværdigt, fortæller Ekstra Bladets ølanmelder Ole Madsen, der også er redaktør på de Danske Ølentusiasters medlemsblad.

– Hvis man vil opleve rigtig tysk ølkultur, så er mit råd at springe festivalen i München over. Det er et rent drukorgie for turister, og der lugter mere af urin end af øl.

– Man skal i stedet vælge en af de mindre festivaler rundt om i Tyskland, hvor stemningen er autentisk. Bundniveauet er altid meget højt, når det gælder tysk øl, og hver by har deres egne små bryggerier, så du er altid sikret god øl, siger han.

Ole Madsen foreslår, at ølglade danskere laver lidt research, inden de tager af sted.

– Når man skal vælge en festival, er det en god idé også at se på, hvad byen ellers har af kulturelle tilbud. Eksempelvis er festivalen i Bamberg en stor oplevelse.

11 bryggerier
– Det er en hyggelig universitetsby med 55.000 indbyggere, som har over 11 lokale bryggerier, og man kan blandt andet få en fantastisk røg-øl, siger han.

Og øl-entusiasten er i det hele taget vild med tysk ølkultur.

– Det hele har stil og er utrolig gennemført. De kunne eksempelvis aldrig drømme om at servere øl i plastickrus, og det giver en helt speciel stemning, som alle bør opleve, siger Ole Madsen.

ØL-LINKS
Tysk øl:
www.bierkeller.de

Ølfestivaler rundt om i verden:
www.beerfestivals.orgLæs også

kommentarer
Vis kommentarer