Annonce:
Annonce:

Frygt for russer-hoteller: Familie får erstatning

Et klagenævn har tildelt en dansk familie erstatning for en hotelferie med støjende russere og polakker

Russere og østeuropæere er ikke i høj kurs blandt danske turister Foto: Allover
Russere og østeuropæere er ikke i høj kurs blandt danske turister Foto: Allover
Annonce:

Støjende og stive russiske charterturister har ifølge rejsebureauerne i en årrække forpestet ferier på især kendte dansker-destinationer i Tyrkiet, Thailand og Egypten.

Og nu har bureauernes eget klagenævn afsagt en principiel kendelse, som betyder at Bravo Tours skal kompensere en midtjysk familie med 3000 kr. fordi ferien en uge i Alanya i Tyrkiet i fjor blev ødelagt af russere og polakker.

Ankenævnet finder at ’støjgener om natten og støj fra andre gæster’ var langt værre, end hvad familien skulle kunne tolerere.

Men ikke nok med, at de ifølge familien larmede ustandseligt.

Annonce:

Smed skod ved poolen
'De ’spærrede solsenge, røg på røgfri områder, smed kopper og skod i poolområdet og legede vildt i swimmingpoolen, hvor der var konstant risiko for at få smasket en hård bold i hovedet. Man måtte skubbe en 120 kg. polak væk fra sin datter så hun ikke blev knust,’ skrev faren i sin klage til Ankenævnet, som gav ham medhold.

’De hamstrede mad i buffeten, stjal pladser ved poolen, gik foran i køen og larmede helt sindssygt om natten. De efterlod deres børn i miniklubben eller i poolen og tog så på shopping tur eller drak sig ned, fortsætter han.

Han er ikke alene om at være utilfreds.

På rejsebureauernes websites og i nettets brokke-gabestokke som Trustpilot advarer danske charter-turister hinanden om ’russer-hoteller’. De efterspørger og anbefaler ’russerfri’ hoteller.

Undgå russere
Så Ekstra Bladet telefonerede under dække af at være familiefar med feriedrømme de fem største rejsebureauer for at høre, om de kunne tilbyde ’russerfri hoteller.’

De beroligede alle med, at de fleste russiske turister nu på grund af elendig lokal russisk økonomi og diplomatiske konflikter med omverden udebliver fra de rejsemål, hvor de tidligere udgjorde en gene.

Annonce:

- Men vil du være helt sikker, så vælg vores Sunwing og Sunprime ressorts med skandinaver. Her undgår man russere, som ellers fylder meget nogle steder. For de har ikke den samme pli som os andre: Det vil sige, at man kan opleve, at de springer over i køen. Der bliver drukket en del vodka, siger Spies salgsmedarbejder.

Næppe værre end danskere var
Spis kommunikationschef  Torben Andersen gentager budskabet om, at der ikke er russere på førnævnte hotekæder

- Men jeg tror nu ikke, russerne er meget værre, end da danskere begyndte at tage på charterferie. Det er en ny verden, som har åbnet sig for dem, så de skal lige lære at finde sig tilrette, vurderer han.

Bravo Tours direktør Peder Hornshøj bekræfter, at en del danskere har dårlige erfaringer med at holde ferie med russere

200 danskere fanget i klam charter-fælde

- Det er noget, som vi forholder os til, når vi finder de bedste hoteller til vore gæster, siger han.

Har droppet hotellet
Han oplyser, at Bravo ikke længere sender gæster til Alanya-hotellet, hvor familien havde en dårlig oplevelse med russere og polakker.

Hun understreger, at Bravo Tours allerede havde tilbudt familien 1600 kr. i kompensation, da den gik til ankenævnet og fik bevilget 3000 kr.

Familien havde krævet rejsens fulde pris på 14.000 kr. returneret.

Charter-turister klager: Andre har fået rejsen billigere

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: