Giga-bøde: Lidl advarede mod farlige kiks - og solgte dem alligevel

Lidl fortsatte med at sælge Digestives, som Lidl selv havde advaret mod

Så er den gal igen med den tyske discountkæde Lidl, som flere gange tidligere har fået giga-bøder for at svigte, når der ved en fejl er sendt farlige fødevarer ud i de danske butikker.

Sent i nat udgav Fødevarestyrelsen en kontrolrapport, som afslører, hvordan Lidl atter har spillet hasard med kundernes sikkerhed.

Risikable plast-stykker
Det er sket ved, at Lidl forrige fredag tilbagekaldte Digestives-discount-kiks, fordi de indeholdt hårde risikable plast-stykker -  for så alligevel at fortsætte med at sælge kiksene.

Det var Lidl på Zahrtmannsvej i Rønne, som fortsatte med sælge dem i fem dage efter den landsdækkende tilbagetrækning, opdagede fødevaremyndighederne, som skrev en bøde på 40.000 kroner ledsaget af en stik-tosset smiley.

'Under kontrolbesøget blev det konstateret, at virksomheden ikke har fjerner 2 kasser Digestives kiks med i alt 40 ruller (...) som er omfattet af tilbagetrækning pga. risiko for plastik fragmenter i kiksene,' skriver Fødevarestyrelsen.

Så har du købt kiksene i Lidl, Rønne efter tilbagetrækningen, så smid dem ud eller returner dem.

Bøder på 160.000 kr
Lidls hovedkontror i Kolding fik i 2016 en bøde på 120.000 for ikke at underrette forbrugere og myndighederne om, at der var solgt farlige marcipanbrød.

Året forinden fik kæden en tillige en bøde på 40.000 kroner for ikke at advare allergikere om, at slikblandingen Sweet Corner Movie Dreams kunne være farlig.

Tys-tys om rådden kakao
For godt tre måneder siden beskrev Ekstra Bladet, hvordan Lidl havde valgt at undlade af advare kunderne om, at der kunne være en rådden substans i kakaomælken.

Dengang ønskede Lidls pressechef ikke at oplyse, hvad det konkret var for overvejelser, der lå til grund for, at kunderne ikke skulle advares.

Lidl: En enkelt medarbejders skyld

'Jeg har talt med den ansvarlige, og vi vil gerne understrege at, i Lidl bestræber vi os altid på at overholde loven, og når det sker, at vi af sikkerhedsmæssige årsager laver en tilbagekaldelse af et produkt, gør vi det efter en meget grundig og omfattende procedure,' skriver Lidl's pressechef Morten Vestberg

'Derfor er det også med ekstra stor beklagelse, at vi har måtte konstatere, at en medarbejder i en enkelt af vores butikker ikke har fulgt proceduren og fjernet det berørte produkt som foreskrevet.'

'Vi har naturligvis straks fjernet de varer i den berørte butik, og vi beklager hændelsen dybt. Vi gennemgår nu vores procedurer en ekstra gang for at sikre, at en lignende fejl ikke kan opstå, og vi har ligeledes udsendt ekstra information og træning til alle vores butikker omkring tilbagekaldelser, så de har endnu større fokus på dette i fremtiden.'

Sådan advarede Lidl den 9. februar 2018

Lidl Danmark tilbagekalder ”Digestives Original, 400 g” med Bedst før dato: 'November 2018' på grund af risiko for små stykker af hård plastik.

Der er risiko for små stykker af hård plastik i ’Sondey Digestives Original’, 400 g. Det drejer sig kun om produkter med Bedst før dato: 'November 2018' og stregkoden 20018931.

Produktet er solgt i Lidl butikker over hele landet.

Kunden anbefales ikke at spise produktet. Har du som forbruger købt varen, bedes du kassere varen eller returnere den til din nærmeste Lidl-butik, hvor pengene naturligvis refunderes. Det er ikke nødvendigt at fremvise bonen.

Lidl Danmark beklager de gener, som dette måtte medføre.

79 kommentarer
Vis kommentarer