10 billige tips: Sådan gør du din bolig klar til salg

Har du planer om at sælge din bolig? Her får du en række enkle tips til, hvordan huset bliver klar til fremvisning

Hvis du står over for at skulle sælge din bolig, kan du nemt og billigt gøre meget for at imponere potentielle købere ved fremvisningen. (Foto: Jan Sommer/Polfoto)
Hvis du står over for at skulle sælge din bolig, kan du nemt og billigt gøre meget for at imponere potentielle købere ved fremvisningen. (Foto: Jan Sommer/Polfoto)

I de solrige måneder bliver der sat rigtig mange boliger til salg – og med god grund.

Når træerne springer ud, og solen begynder at skinne, er det altid lettere at få huset til at fremstå både imødekommende og mere indbydende. Gør dit hjem klar til at blive solgt ved at følge disse 10 tips, som ikke koster meget, men gør en verden til forskel.

1. Godt førstehåndsindtryk

Skab den helt rette stemning for den kommende ejer af huset. Det er vigtigt, at førstehåndsindtrykket er i top, og det kan du få med ganske få midler: Ryd op foran huset, slå græsset, stil havemøblerne pænt, og plant nye blomster i havekrukkerne.

Det er altafgørende, at huset virker indbydende, når man – som mulig køber – ser det for første gang.

2. Undgå rod

Få den kommende ejer af huset til at føle sig hjemme ved at skabe en funktionel og imødekommende entré uden for meget rod. Lad kun et par enkelte sko og jakker hænge fremme for at få rummet til at syne større. Det er det enkle udtryk og balancen i entréen, der tæller.

Sørg også for at fremhæve entreens mange fordele. Som på billedet her, hvor der både er plads til en bænk og en idéel opbevaringsløsning. Gør de små detaljer synlige. De fleste købere elsker de mange smarte funktioner og muligheder, som et hus byder på.

3. Vis, hvordan I selv bor

Badeværelset skal selvfølgelig fremstå rent og pænt, men til enhver fremvisning ønsker de interesserede også at se, hvordan de kan bruge jeres hjem bedst muligt.

Derfor er det vigtigt at vise, hvordan I selv bruger rummene i hverdagen. Vis for eksempel på badeværelset, hvordan jeres tandbørster og parfumer plejer at stå, og hvor I hænger jeres håndklæder. Det må gerne se beboeligt og ryddeligt ud på samme tid.

Hold jer ikke tilbage, hvis I har en smart opbevaringsløsning på badeværelset. Ryd op, og lad lågerne stå åbne, så de besøgende kan se de mange muligheder.

Overvej samtidig at skifte den gamle sæbedispenser ud og køb et par nye, lækre sæber. Det giver et godt og gennemført førstehåndsindtryk.

Læs også: Sådan får du Ikea-møblerne til at se lukseriøse ud

4. Få styr på børnenes værelser

Sørg for at tænke funktionalitet ind på børneværelserne, når I skal gøre klar til fremvisning. Hvilke fordele er der i rummene?

Vis for eksempel, at børnenes overtøj kan hænge lige inden for døren, som her på billedet. Men husk kun at hænge ganske få ting, så rummet ikke virker overfyldt.

Det samme gør sig gældende i forhold til børneværelsets opbevaringsløsninger. Sørg for at fremhæve, hvor meget legetøj der egentlig er plads til. Det er som regel et hit hos mange forældre.

5. Lad dine gæster føle sig hjemme


Køkkenalrummet er husets omdrejningspunkt. Derfor er det også vigtigt, at dine gæster med det samme føler sig hjemme her under fremvisningen. Ryd op og skab orden på køkkenbordet, og stil samtidig et par skåle med frugt eller slik, som dine gæster kan nyde under besøget.

6. Indret med puder og bløde skind

For at skabe en hyggelig og hjemlig atmosfære kan du med fordel indrette dit køkken-alrum med en masse bløde tekstiler. Det tilfører rummet varme og giver de fleste lyst til at opholde sig i lige netop dit hjem.

Læs også: Farvetrend - få dit hjem til at stråle som sommerens rødlige bær

7. Frem med planterne!


Jo flere grønne planter, jo bedre. Ikke nok med, at det er moderne i den nordiske boligindretning i øjeblikket, det giver også en masse farve til din bolig.

8. Red sengen og giv soveværelset lidt ekstra

I soveværelset er det vigtigt, at du sørger for at indrette med et hav af forskellige puder, når du skal rede sengen. Det gør det ellers meget private rum meget mere imødekommende.

Sørg også for at tilføje noget ekstra ved at hænge flere matchende billeder op på væggen, hvilket er med til at samle rummet på bedste vis.

9. Giv haven en kærlig hånd

Når du sætter dit hus til salg i sommermånederne, er det vigtigt også at give kvadratmeterne udendørs et løft. Inden du går i gang, skal du blot forberede, som hvis du selv skulle tilbringe de næste timer i haven med familien.

Indret derfor havens små hjørner med puder og plaider, og sæt hynder i havemøblerne. Sæt til sidst prikken over i'et ved at stille en lækker lemonade og et par glas frem på havebordet.

Køb en masse grønne planter til din have for at skabe den helt ideelle sommerstemning.

10. Så er du snart klar!

Det sidste, du skal huske i forhold til fremvisningen, er de små detaljer. Her er det en god idé at se på hjemmets boligtilbehør.

Husk, at det er vigtigt at begrænse sig. Det er igen det enkle udtryk, der lønner sig i den sidste ende. Gem hellere et par ting væk i skuffen end at have for mange, personlige ting til at stå fremme.

Sørg samtidig også for at vise dine kreative idéer frem. De kommende ejere vil helt sikkert benytte sig af mange af de samme løsninger, som I har anvendt. Her er et godt eksempel på, hvordan man har udnyttet et mindre indhak som arbejdsstation.

Vis den nye ejer af huset, hvordan du har udnyttet de skarpe vinkler ved at lave din egen, atypiske billedvæg. Tænd til sidst lysene og sving støvsugeren en sidste gang, og du er nu klar til den store fremvisning. Held og lykke med hussalget!