Annonce:
Annonce:

10 ting du skal fikse i huset og haven NU

Brug en efterårsweekend til at ordne ting i både hus og have, inden kulden kommer. Her er ti projekter, du kan kaste dig over

Efteråret er et oplagt tidspunkt at få ordnet praktiske ting i huset og haven, og hvorfor ikke bruge weekenden på det? Foto: Colourbox
Efteråret er et oplagt tidspunkt at få ordnet praktiske ting i huset og haven, og hvorfor ikke bruge weekenden på det? Foto: Colourbox
Annonce:
Følg Gode råd

1. De bløde fuger i badeværelset er kun tætte i fem-ti år. Er dine ved at være udtjente, kan du hurtigt og let skifte dem.

2. En vild efterårsstorm kan få tagsten til at flyve af og ødelægge mure. Tjek om huset har revner, om tagsten sidder forsvarligt fast, og om gavl og lægter er monteret ordentligt.

3. Du kan spare ved at efterisolere dit loft, så der ligger mindst 300 millimeter isolering - hvis der er plads til det. Er den eksisterende isolering beskadiget, skal den fjernes. Tjek, at loftets dampspærre er intakt, inden du fordeler isoleringen, og pas på ikke at dække ventilations- og lufthuller til.

4. Er dine roser otte-ti år gamle, begynder de at vokse langsommere. Undgå 'rosentræthed' ved at grave roserne op og fjerne den gamle jord i 30x30x40 centimeters bredde og dybde. Hent nyt jord et andet sted i haven og plant i det.

Annonce:

5. Så længe jordtemperaturen er over seks-syv grader, kan du roligt slå græsset - klip dog ikke græsset kortere end fire centimeter.

6. Før frosten sætter ind, er det en god idé at beskære træer og buske i haven, som trænger til at blive tyndet ud. Fjern også de gamle hindbærskud fra i år, de skyder ikke næste år.

7. Vinteren kan forårsage dyre skader. Tjek at tagrender og nedløbsrør er tætte og tømte, om vandet frit kan passere i grundens kloakker, og om soklen er fri for revner og utætheder.

8. De fleste havemøbler har godt af at blive gjort rene, inden de stilles væk for vinteren. Er de af plastik, kan det klares med sæbevand og en blød børste, mens træmøbler kræver både trærengøring og oliering eller maling.

9. Oktober er et godt tidspunkt at dele og omplante dine stauder. Grav stauderne op og del dem ved hjælp af en spade.

10. Jo koldere det bliver, jo værre bliver træk fra døre og vinduer. Med nye tætningslister kan du holde kulden på afstand, og du kan selv montere dem.

Læs mere: Se Bolius store efterår i haven tema her

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

DAGENS EB+

Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:

Mystisk mordkomplot

Annonce:
Annonce: