10 tips: Klem et spisebord ind selv om du ikke har plads

Uanset hvor småt eller indretningsmæssigt udfordrende et rum er, kan du med lidt snilde få plads til et spiseområde

Selv om du bor småt, kan du alligevel, med lidt kreativ snilde, få plads til en hyggelig spiseplads. Foto: Christian Sølbeck Klindt/Polfoto
Selv om du bor småt, kan du alligevel, med lidt kreativ snilde, få plads til en hyggelig spiseplads. Foto: Christian Sølbeck Klindt/Polfoto

Det er ikke alle, der er så heldige at have en egentlig spisestue, og derfor må mange tænke kreativt, når spisebordet skal placeres – ikke mindst når der er inviteret gæster til middag.

Vi har fundet ti smarte løsninger på, hvordan du får plads til spisende gæster.

Udnyt enden af køkkenbordet
Hvis du har luft for enden af dit køkkenbord, kan du måske få plads til et specialfremstillet siddeområde. En bænk med et relativ smalt sæde og et lige så smalt bord kan som vist her spare meget plads.

Vælg bænk, stole og bord i samme farver som dine køkkenelementer for et sammenhængende, ryddeligt udtryk.

Har du oveni købet mulighed for at placere spisearrangementet ved et vindue, kan du endda skabe en illusion om rummelighed.

Gå efter gennemsigtige stole
Gennemsigtige spisestole sørger for et visuelt ryddeligt udtryk, hvilket giver en fornemmelse af plads i et kompakt rum. Kan de endda stables, er de også nemme at opbevare, når de ikke bruges. Så kan spisebordet i stedet fungere som en ekstra arbejdsplads.

Investér i et smalt spisebord
Vælg et bord med smalle dimensioner og en glasbordplade, så det kan klemmes ind på små arealer og samtidig virke let og diskret.

Du kan supplere med et tæppe under bordet for yderligere at definere området som spisestue.

Læs også: Sådan indretter du den optimale spiseplads

Få mest ud af din karnap
Det rummelige vinduesområde i køkkenet herunder egner sig perfekt til at huse et kompakt spiseområde med tilpassede siddepladser og et lille bord. Et smalt bord kan også passe fint ind i en karnap, eller du kan bruge et sammenklappeligt bord, hvis pladsen er ekstra trang.

En enkel indbygget bænk i hele vinduets længde vil optimere pladsen endnu mere. Sæderne her byder i øvrigt på smart opbevaring nedenunder.

Køkken med kurver
Hvis der alligevel ikke helt er plads til et rektangulært spisebord – i køkkenet herunder ville det for eksempel blokere for indgangen til rummet – så overvej et rundt et af slagsen.

Her har ejerne samtidig fået flere siddepladser ved at inkorporere en buet bænk på den ene side.

Bløde kurver er i det hele taget en god måde at maksimere pladsen i et kompakt køkken på – både når det gælder skabe med bløde hjørner, ovale køkken-øer eller afrundede hyldesystemer, der ellers ville stikke for meget ud i et smalt rum.

Gør brug af stuen
Et spiseområde behøver ikke nødvendigvis at være i køkkenet.

På billedet nedenfor har man brugt en karnap i en solrig stue til at huse et afslappet spiseområde, der sagtens kan forvandles til et gæstearrangement, når der er besøg.

Middag i hjørnesofaen
En hjørnesofa med faste hynder fungerer fint som del af en spisestue. Et lille rundt bord og et par fine stole passer perfekt ind i L-formen og forvandler området til en hyggelig spisekrog.

Fold spisepladsen ud
Foldebordet er et must i bittesmå hjem. Denne lille sag fungerer som et kompakt sidebord i løbet af dagen, men kan slås ud til et hyggeligt spisebord ved aftensmåltidet.

Se også: En strømlinet lejlighed fyldt med pladsbesparende løsninger

Træk spisepladsen ud
Hvis du har planer om at renovere køkkenet, så overvej måder at indbygge et lille spisebord, du kan skubbe ind i køkkenelementerne, når det ikke er i brug.

Dette geniale design er perfekt til en romantisk middag for to.

Tag en snak om dine ideer med en erfaren snedker for at finde ud af, hvilke muligheder du har for at integrere en lignende løsning i dit hjem.

Stil havemøbler både inde og ude
Investér i et ikke for tungt havebord med stole, så du kan flytte spisearrangementet rundt i huset eller stille det udenfor, når pladsen bliver for trang indendørs. Gå efter møbler, der kan skilles ad eller foldes sammen, så de også kan opbevares på loftet eller i skuret, når de ikke skal bruges.

Artiklen bringes i samarbejde med Houzz.dk

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.