5 ting, du kan ordne i påsken

Mange har i påsken tid til at kaste sig over mindre gør det selv-projekter, der syltes i hverdagen. Vi har fundet 5 ting, du kan lave i hus og have i påsken

Påsken er et godt tidspunkt til at komme af med ukrudtet. Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix
Påsken er et godt tidspunkt til at komme af med ukrudtet. Foto: Jacob Ehrbahn/Ritzau Scanpix

1. Slib din køkkenbordplade
Ser din køkkenbordplade af træ slidt og medtaget ud? Så kan du selv få den flot igen ved at slibe den. Det tager lidt tid, så sørg for at vælge en dag, hvor du ikke skal bruge køkkenet.

Læs også: Gør det selv: Sådan sliber du køkkenbordpladen

2. Gør terrassen klar til foråret
Efter vinterens kulde, kribler det i mange for at komme ud i haven igen. Og for mange omfatter det også en tur ud på terrassen, når varmen og solen begynder at melde sig. Påsken er derfor en god tid til at gøre terrassen klar.

Har du en stenterrasse kan du fx fikse nedsunke fliser eller skifte knækkede fliser. 

Har du en træterrasse kan du med fordel rense den og eventuelt give den træbeskyttelse. Derudover bør du tjekke for råd og løse skruer og søm. Se mere i videoen herunder.

3. Brug påskeferien i haven
Vil du hellere helt ud i haven og have jord under neglene, er påsken en tid med masser af haveopgaver.

Det er især oplagt at luge ukrudt og bekæmpe dræbersnegle. Men hvis frosten er på vej væk, kan du også rydde op i bedene, klargøre køkkenhaven, gøde haven og slå græsplænen.

Læs også: Gør haven forårsklar

4. Tjek dit hus efter vinteren
Vintervejret kan gøre stor skade på din bolig. Derfor bør du i forårsmånederne tjekke dit hus efter for skader, så de ikke udvikler sig.

Når frost og sne er væk, bør du tjekke tag, skorsten, inddækninger, tagrender, nedløbsrør, facader, gavl, sokkel, vinduer og døre samt kloak og brønd. Selve tjekket tager ikke mange timer og kan redde dig for fremtidigt besvær og dyre regninger. 

Er der skader, kan du eventuelt selv reparerer dem eller du kan hyre en håndværker, især ved større skader.

Læs også: Tjek dit hus for skader efter vinteren

5. Mal indenfor i påskeferien
Trænger det indvendige af huset til en opfriskning, kan du med fordel male indendørs i påsken. Brug især god tid på forarbejdet, det giver det klart bedste resultat.

Du kan få masser af gode råd på vores temaside.

* * *

Det kan du også lave i påskeferien

Udover opgaver i eget hus og have, vælger mange at bruge påskeferien til at tage i sommerhus eller at tage ud og kigge på boliger til salg.

Sommerhus i påsken
Vælger du at tage i sommerhus, er det for mange det første besøg på året, og derfor trænger huset måske til et tjek. Kig efter skader fra vinterens vejr eller fra skadedyr. Især vandrør, facade og tag er vigtige at tjekke efter. Det kan også betale sig at gøre sommerhuset grundigt rent.

Læs også: Giv dit sommerhus et forårstjek

Sæsonen for huskøb starter i påsken
Ejendomsmæglerne har oftest travlt op til og i påsken, da mange danskerne for alvor begynder at kigge på boliger til salg i forårsmånederne.

Skal du selv ud at kigge på boliger, kan du skaffe dig et overblik på diverse hjemmesider eller hos lokale ejendomsmæglere. Derudover bør du tjekke en række forhold ved og om huset, før du overvejer at byde. Du bør fx tjekke opvarmningsform, kloaktilslutning og gældende lokalplan og servitutter for grunden og området.

Læs også: Hvad bør du undersøge, når du køber hus?

Fakta om Bolius

Videncentret Bolius er ejet af Realdania.


Videncentret Bolius er ikke-kommercielt og sælger hverken produkter eller tjenester.

22 kommentarer
Vis kommentarer