7 tips til fantastisk festlige nytårsdrinks

Krystalliseret sukkerkant, alternative isterninger og skumfiduser med chokolade. Få inspiration til nytårsfesten her...

Foto: Per Folkver/Polfoto
Foto: Per Folkver/Polfoto

Skal det nye år skydes ordenligt i gang, skal det gerne ske med festlig stemning, hyggeligt samvær og rigeligt med lækre drinks. Vil du gerne gøre lidt mere ud af dette års nytårsdrinks, giver vi dig her 7 ideer til at gøre dine cocktails og andre flydende delikatesser lidt mere festlige.

1. Isterninger af sodavand

En isterning behøver ikke bare være lavet af vand. Tænk alternativt, og støb dem af den type saft eller sodavand, der passer bedst i smagen og farven til dine drinks.

2. Sukkerkant

En fin og feminin detalje til dine drinks er en sukkerkant. Den er smuk med sin krystallignende struktur og utrolig let at lave.

Tag to skåle eller dybe tallerkener – én med vand og én med sukker i bunden. Nu dypper du blot kanten af glasset i vandet, og derefter i sukkeret. Vupti så har du en fin sukkerkant.

Se også: Nemme og billige tips til et festligt nytårsbord

3. Isterninger med figur

Man kan efterhånden købe mange forskellige forme til at lave sjove isterninge-figurer af. Og faktisk kan isterninger i den rette form og figur løfte aftenens drinks og cocktails overraskende meget. Se for eksempel hjerterne, der er brugt i disse drinks her.

4. Frosne bær som isterninger

Det er ikke kun almindelige isterninger der kan bruges til at køle dine drinks. Frosne bær er perfekte til at løse opgaven. Dagen inden nytårsaften fryser du ganske enkelt nogle friske bær ned, og så kan bruge dem i både drinks og midnats-champagnen.

5. Friske bær på spyd

En fin, farverig og ret lækker detalje i din drink, er friske bær på spyd. Ikke nok med at det ser super godt ud, så smager de jo også godt at spise efter drinken er drukket – og det er rart at have styr på de små bør med spydet, i stedet for at de ligger og roder rundt nede i bunden af glasset.

Spyd og sugerør her er købt i Søstrene Grene.

6. Farverige skumfiduser

Det er utraditionelt, men en sjov, lækker og særlig sød type pynt på dine nytårsdrinks. Skumfiduserne er sat på et grillspyd, vendt i smeltet chokolade og derefter dyppet i krymmel. Vælg krymmel i en farve, der passer til drinks, glas og den øvrige pynt.

Læs også: Hjemmebaren - 8 moderne udgaver af den elegante klassiker

7. Glimmerkant

Den sidste ide til dine nytårsdrinks er en fin glimmerkant på bunden af glasset. Kør en limstift rundt på ydersiden af glassets bund, og rul det derefter i glimmer. Og bare rolig, limen og glimmeret kan sagtens vaskes af efterfølgende med varmt vand, sæbe og knofedt.

Godt nytår!