8 nemme tips: Forny dit badeværelse på en weekend

Badeværelset er sjældent det mest inspirerende rum i et hjem - se hvordan du nemt og hurtigt frisker det op på en enkelt weekend

De fleste badeværelser er ikke kønne oplevelser for øjet, men med et par små tricks kan du lynhurtigt skrue op for hyggefaktoren. (Foto: Henning Hjort/Polfoto)
De fleste badeværelser er ikke kønne oplevelser for øjet, men med et par små tricks kan du lynhurtigt skrue op for hyggefaktoren. (Foto: Henning Hjort/Polfoto)

Badeværelset er kendt for at være det rum i hjemmet, som tærer allermest på vores kræfter, når det skal fornyes. Det er både omstændeligt og omkostningstungt. Men sådan behøver det ikke at være.

Du skal nemlig kun ændre ganske få ting for at pifte rummet op. Her kan du se en række bud på, hvad du kan gøre, hvis du hverken vil bruge alt for meget tid eller for mange penge på projektet.

Brug atypiske elementer

Vær modig og indret dit badeværelse med boligtilbehør, der ved første øjekast ikke hører et klassisk badeværelse til. Hvem siger for eksempel, at de mange dekorative knage, som vi bruger i entréen, ikke kan pynte på badeværelset?

 

Du kan på et splitsekund skabe fornyelse på badeværelset ved at tilføje andre atypiske elementer. Indret med vævede tæpper, en enkelt puf eller en lille skammel. Det vil give en bedre rumfornemmelse til de kvadratmeter, som vi som regel indretter meget sparsomt.

Hæng store spejle op

Har du et enkelt, traditionelt spejl hængende på dit badeværelse, kan du med fordel hænge to spejle op ved siden af hinanden. Det vil give et helt nyt og moderne look til rummet. Sørg for at hænge dem forskudt for at opnå et dekorativt udtryk.

Alternativt kan du hænge ét stort spejl op for at skabe blikfang. Overdimensionerede spejle kan nærmest virke som et helt kunstværk på et lille badeværelse, samtidig med at de er utrolig funktionelle, hvis I er flere, der skal gøre jer klar om morgenen.

Læs også: Sådan pepper du badeværelset op med stil

Ryd op i dine produkter

Det kan godt betale sig at rydde op og sortere i arsenalet af cremer, badeartikler og skønheds-produkter. Find de flasker og flakoner, som er finest, og lav et lille stilleben på badeværelsesbordet. Det vil give et stilfuldt, elegant og eksklusivt look til et rum, der ellers hurtigt kan blive lidt for praktisk.

Lad materialer og farver gå igen

Ønsker du, at dit badeværelse skal gennemgå en større makeover, er det ofte bare den røde tråd, der mangler. Forsøg at skabe et harmonisk udtryk ved at fokusere på enkelte materialer og få farver. Ligesom her på billedet, hvor det mørke træ vil gøre sig godt i små strejf på hele badeværelset.

 

Det samme er sket på badeværelset her, hvor de sort/hvide-linjer er bibeholdt, hvilket skaber ro for øjet og samtidig giver rummet en stilfuld stemning.

Læs også: 15 praktiske råd: Sådan får du orden i skuffer og skabe på badeværelset

Glem de hvide vægge

Du vil få det perfekte modspil til de mange hvide elementer på badeværelset, hvis du vælger en varm kontrastfarve til væggene.

Alternativt kan du vælge et badeforhæng i en afdæmpet farve for at bryde med de hvide linjer.

Tilføj tjekkede elementer

Giv dit badeværelse kant ved at tilføje et par fede designs eller to. Det kan for eksempel være en rå industrilampe som her på billedet. Belysningen kan hurtigt være med til at ændre udtrykket på badeværelset, hvis du tænker i mere kreative baner.

Hold dig til en grøn indretning

Jo flere grønne områder, jo bedre. Udover at give kulør til de lyse flader, opfrisker de grønner planter også rummet på bedste vis.

Tilføj den sidste detalje

Det er prikken over i'et, der tæller i enhver boligindretning, og den sidste detalje, der er med til at fuldende det endelige resultat. Sæt dit sidste personlige touch på badeværelset med dekorative stickers, som du for eksempel kan sætte op på væggen rundt omkring spejlet som her på billedet.

Læs også: Forårets 'syge' badeværelsestrend: Bliv inspireret af gamle hospitaler