De fem dummeste steder at gemme husnøglen

En ekstranøgle kan gøre det lettere at håndtere en nødsituation. Men pas på, du ikke gør livet nemt for indbrudstyven. Her får du Bolius’ indbrudseksperts råd til 5 steder, du ikke bør gemme din husnøgle

Ifølge fagsekspert hos Bolius, Tine R. Sode kan det svare sig at gemme nøglen et uventet sted og flytte rundt på den med jævne mellemrum. Arkivfoto.
Ifølge fagsekspert hos Bolius, Tine R. Sode kan det svare sig at gemme nøglen et uventet sted og flytte rundt på den med jævne mellemrum. Arkivfoto.

Det kan være kløgtigt at gemme en ekstranøgle et sted på matriklen, hvis der opstår situationer, hvor nogen smækker sig ude eller en håndværker skal lukkes ind, mens du ikke er hjemme.

Læs også: Top 10: Her er der flest og færrest indbrud pr. indbygger

Mindre klogt er det til gengæld at gemme ekstranøglen det samme sted som alle andre, mener Bolius’ fagekspert, Tine R. Sode. Hun opremser nedenfor de fem dummeste steder, du kan gemme din ekstranøgle.

1. Under dørmåtten

2. Under en krukke

3. Ovenpå en lampe

4. Hængende i en snor inde bag brevsprækken eller i postkassen, så man bare lige kan fiske den ud

5. På sålbænken ved et vindue et stykke væk fra hoveddøren

Brug fantasien, når du gemmer nøglen
Ifølge Tine R. Sode kan det svare sig at gemme nøglen et uventet sted og flytte rundt på den med jævne mellemrum.

- Nu vil jeg ikke lette tyvenes arbejde ved at opremse konkrete gemmesteder, men jeg kan råde til, at man generelt forsøger at være kreativ, når man gemmer sin nøgle.

Se Tema: Indbrud i huset

- Men det er selvfølgelig vigtigt, at fantasien ikke får lov at flyde i et omfang, så det både bliver umuligt for tyvene og for ejermanden at finde nøglen igen. Det er også en god ide at variere gemmestederne, hvis alt for mange håndværkere eller andre pludselig ved, hvor nøglen ligger gemt, lyder det fra fageksperten.

Det er i det hele taget et tvivlsomt koncept at gemme en ekstranøgle på matriklen. Hvis tyven finder nøglen og låser sig ind, er der ikke synlige tegn på indbrud og derfor - i forsikringsøjemed - tale om simpelt tyveri snarere end indbrud. Det betyder ikke, at forsikringen ikke dækker, men at dækningen er væsentligt begrænset.

Ved simpelt tyveri får du ifølge Forsikring & Pension ikke erstatning for penge, smykker, guld- og sølvting, værdipapirer, frimærker m.m., ligesom der er et max beløb, når det gælder særlige indbogenstande.