Annonce:
Annonce:

Få en splinterny stue for under 5000 kroner

Gør din stue luksuriøs og lækker – med disse tricks behøver det ikke koste spidsen af en jetjager

Foto: /ritzau/Gregers Overvad
Foto: /ritzau/Gregers Overvad
Annonce:
Følg Gode råd

Hvis der er én ting, vi nok alle elsker, er det da spare tricks! Og nu er turen altså kommet til stuen. Ved blot at lægge til og trække fra kan du gøre din stue ny og spændende - uden de helt store indgreb. Vi giver dig inspirationen til at sætte fantasien i omdrejninger, og så får du oveni hatten et par gode tips til at holde budgettet nede.

Frem med farveladen

Vi skandinaver er langt om længe begyndte at finde farverne frem. Og det behøver ikke at stoppe ved væggene - lister, gulve og lofter kan såmænd også få en omgang. Farvekoordinér overfladerne med forskellige nuancer af samme farve, eller hold dig til en flot funktionsvæg. Et lille farvestrøg vil med sikkerhed transformere stuens udseende.

Priseksempel: 1 liter mat loftmaling fra Dyrup rækker til 6-8 kvm loft. Malingen koster omkring 440 kroner for 10 liter.

Kig ned på gulvet…

Annonce:

Hvis du foretrækker at holde rummet hvidt og enkelt, kan du også give gulvet et skud farve med et flot tæppe, der virkelig trækker blikke. Opsnus et klassisk, vævet eksemplar som det på billedet, eller bestil et heldækkende gulvtæppe med tilpassede mål, hvis du vil have det til at passe perfekt under din sofagruppe.

Priseksempel: Farverige vintagetæpper i Boucherouite-stil fra Marokko kan koste alt fra et par tusind til over ti tusinde kroner, men man kan helt klart gøre gode fund. Det bedste er selvfølgelig, hvis du selv har mulighed for at prutte prisen ned på et nordafrikansk gademarked.

Læs mere: Nyt tæppe i stuen? Eksperten guider til den helt rette størrelse

 

…og op på loftet

Når du så har shinet gulvet op med et lækkert tæppe, kan du løfte blikket og begynde at fokusere på belysningen. Møbler, der tjener mere end én funktion, er altid de bedste investeringer, og kunstfærdige lamper er et godt eksempel. Desuden kan de bruges i mange år fremover, for selv hvis du skulle flytte eller om-arrangere møblerne, er der altid plads til flot belysning.

Annonce:

Priseksempel: Det pulserende påfund her på billedet er designet af Michael Anastassiades og passer nok ikke helt til vores begrænsede budget, men du kan finde massevis af smukke loftslamper til under 5.000kr - for eksempel på Ellos.dk eller LamperOnline.dk.

Læs mere: Redaktionens favoritter - lamper af rispapir

Grøn glæde

Synes du, at din stue virker lidt kold, grå og nøgen? Det er måske ikke så mærkeligt i betragtning af, at foråret er i fuld flor udenfor. Tag forårsglæden med indenfor med grønne planter, der spreder liv og ovenikøbet renser luften.

Priseksempel: Du kan få en flot guldpalme for bare 99,95 kroner hos Plantorama. Hvis du er mere til afskårne blomster, finder du ofte de billigste (og flotteste) af slagsen på torvemarkeder.

Din helt egen sofaløsning

En ny sofa kan koste en mindre formue, men en sovesofa eller bænk med puder kan være et vidunderligt alternativ, hvis du vil lave dit eget hyggehjørne på budget! Har du allerede sofaen, men trænger til et nyt look, kan det klares med et par pudebetræk.

Priseksempel: Sovesofa fra IKEA til 2.357 kroner og mønstrede pudebetræk fra 23,95 kroner hos H&M Home.

Annonce:

Læs mere: Tendens - skønne prints og puder til din sofa

Loppejagt

For mange er personlig stil synonymt med helt unikke ting, som kun de ejer. Og så er der få steder, der er så sprængfyldte med skatte som loppemarkeder og genbrugsbutikker. Fastlæg et budget på forhånd, og hæv beløbet i kontanter - så bliver det lettere at prutte om prisen.

Kunst

Med en kunstverden, der bliver mere og mere tilgængelig for os dødelige takket være kunstmarkeder og gallerier, er det nu muligt at indramme sit favoritmotiv, selv om man er i spare-mode. Bare vælg noget, der får dig til at føle noget, og hæng det op! Der er ingen rigtig eller forkert måde at bruge kunst i hjemmet på.

Priseksempel: Hos ArtBazar kan du købe unik, dansk kunst i alle prisklasser.

Væk med fjernsynet

Annonce:

Nogle gange gælder det om at trække fra frem for at lægge til, når der skal slås en elegant, luksuriøs stemning op. Det største problem er altid at få de knapt så kønne apparater som fjernsynet og højtalerne til at fungere i indretningen. Det kan løses ved simpelthen at gemme dem væk i et skab.

Alternativt kan du næsten få dem til at ‘smelte ind’ på en billedvæg, eller du kan placere fjernsynet bag et hjørne eller en skillevæg.

Priseksempel: Hos Rum21 kan man købe skabet ‘Vogue’ for 4395 kroner.

Houzz er en hjemmeside og app-tjeneste om arkitektur, indretning, dekoration og forbedring af hjemmet.

Houzz forbinder millioner af boligejere, bolig- og designentusiaster og boligeksperter over hele verden, som søger inspiration, rådgivning, køb af produkter og professionelle hjælp.

Houzz er en hjemmeside og app-tjeneste om arkitektur, indretning, dekoration og forbedring af hjemmet.

Houzz forbinder millioner af boligejere, bolig- og designentusiaster og boligeksperter over hele verden, som søger inspiration, rådgivning, køb af produkter og professionelle hjælp.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Danmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste hus
Annonce:

Mest læste lige nu

Ode til Hejremanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: