Få mere plads: Ni overflødige ting der roder i dit hjem

Hvis du ligger inde med noget af alt det her skrammel, så grib chancen, og kyl det ud nu

Hvis du alligevel har uploadet din musik til computeren eller skyen, kan du sagtens smide de fysiske CD'er ud. Foto: Polfoto
Hvis du alligevel har uploadet din musik til computeren eller skyen, kan du sagtens smide de fysiske CD'er ud. Foto: Polfoto

Det kan være vildt svært at komme i gang med at rydde ud i alt sit rod derhjemme, og det oplagte tidspunkt kommer sjældent, så det handler bare om at komme i sving.

Start med at rydde ud i det, du allerede ved, er overflødigt. Her får du en oversigt over ni ting, der måske optager unødvendig plads hjemme hos dig.

Andres ting og sager
Står der en bunke ting og sager ved din hoveddør (eller gemt af vejen i en krog), som du egentlig havde tænkt dig at returnere?

Det er ofte biblioteksbøger, ting du har lånt af vennerne, ting vennerne har glemt og fejlkøb, der skal returneres, der fylder i disse bunker. Få dem ud af huset og tilbage, hvor de hører til, så du ikke går og falder over dem.

Dårlige bøger
Medmindre du lukkede bogen med et smil på læben eller var helt blæst bagover og vil læse den igen – eller låne den ud til en ven – så fortjener den altså ikke en permanent plads på hylden.

Det gælder også bøger, du begyndte at læse og simpelthen ikke kunne komme igennem: Hvis den ikke var spændende første gang, bliver den det nok aldrig.

Læs også: 10 smarte tips - integrer magasinerne i indretningen

Ødelagte eller overflødige dimser
Du har måske en ødelagt kaffekande, en dysfunktionel kaffekværn eller en defekt blender, der alle optager plads bagerst i køkkenskabet. Men helt ærligt, er det så realistisk, at du får tingene repareret? Hvis ikke, så gem den dyrebare skabsplads til ting, du rent faktisk bruger.

På samme måde er det ikke værd at gemme apparater, du aldrig får brugt – for eksempel den klodsede toaster fra før årtusindskiftet. Aflever den i stedet i den lokale genbrugs, så du kommer af med den med god samvittighed.

Læs også: 10 ting til klædeskabet - undgå at ødelægge dit tøj

Plastikbøtter uden låg
Sæt dig ned, kom låget på alle dine genanvendelige beholdere, og smid overskydende, uparrede dele til genbrug.

Hvis du generelt har for mange beholdere, bør du også overveje at smide de overflødige ud. Ét enkelt godt sæt – især de smarte, der passer ind i hinanden – er formentlig mere end nok.

Gamle krydderier
Ligger der krydderier og samler støv bagerst i dit spisekammer eller i skuffen? Krydderier, du slet ikke kan huske, du har købt? Jamen så er mange af dem nok udløbet alligevel.

De fleste krydderier holder sig nemlig kun i to år, før de mister smagen. Og hvis de ikke er udløbet, så spørg dig selv: Hvor stor er sandsynligheden for, at jeg får det brugt?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt et krydderi stadig kan bruges (hvis der altså ikke er dato på beholderen), så åbn pakken og duft – hvis du ikke møder en kraftig aroma, er krydderiet formentlig for gammelt.

Unødvendige toiletartikler
Her snakker vi om alt fra den sæbe, der irriterede dit barns hud, til de hårprodukter, der ikke lige levede op til forventningerne.

Badeværelsesskabe er ofte proppet med gamle fejlkøb og sager, du ikke har haft brug for i årevis. Lad ikke de uelskede sager stå i vejen for en strømlinet morgenrutine – kyl dem ud, smid beholderne til genbrug, og kom videre.

Forældet teknologi
Hvis din ældgamle mobil og oplader ligger i en bunke med diverse teknologisk udstyr fra gammel tid, bare fordi du ikke ved, hvad du ellers skal gøre med skidtet, så tag tyren ved hornene, og undersøg en gang for alle, hvor du kan aflevere eller måske endda sælge de forældede sager.

For hvis du skal være ærlig, får du så nogensinde brugt din gamle discman igen? Nej, vel.

Læs også: Praktisk guide - få mest muligt ud af opbevaringsrummet

Gammelt baby-grej
Vores sikkerhedsstandarder er i evig forandring, så der er stor chance for, at du aldrig får brugt den der krybbe eller det børnesæde, du ellers havde gemt til dit næste barn eller næste generation.

På børnesæder står der ofte en udløbsdato bagpå, og når det kommer til børnesenge, skal du tjekke hos producenten, om modellen stadig lever op til de gældende standarder.

Hvis du har andet babygear, der ikke lever op til moderne sikkerhedsstandarder, og derfor ikke kan sælges eller gives bort, bør du smide det på lossepladsen eller til genbrug.

 

VHS-film og gamle CD'er
Hvis du er den heldige ejer af en samling VHS-film, men ikke længere har en VHS-afspiller, er det nok på tide også at skille sig af med båndene.

Og hvis du har gemt din gamle VHS-afspiller, fordi dine hjemmevideoer er i det format, så overvej at få dem formateret til et mere holdbart, digitalt format – og forær så afspilleren og de gamle, tømte bånd væk.

De fleste af os hører i dag primært musik på en computer, tablet eller via telefonen – alligevel er der mange af os, der stadig gemmer på et helt lager af CD'er. Hvis du allerede har uploadet din musik, så smid bare de fysiske CD'er ud.

Der findes stadig butikker, der opkøber CD'er og DVD'er. Det er ikke meget, du kan få for dine samlinger, men hvis du kan få en skilling for noget, du ikke bruger, er det ikke helt skidt.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.