Forsikringsselskaber vil begrænse skader med mere overvågning

Tryg tilbyder sine kunder alarmer for at forebygge skader, og de fleste siger ja tak. Der er både fordele og ulemper, siger eksperter

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Alt for mange husejere har oplevet det, og endnu flere frygter det. Sidste år var der indbrud i flere end 23.000 danske villaer. Dertil kommer tusindvis af indbrud i sommerhuse og lejligheder samt tyvetogter på landejendomme. 

Men måske vil der i fremtiden være færre familier, der begræder, at tyven er løbet med arvesmykkerne eller designermøblerne. Sådan lyder det i hvert fald håbefuldt fra forsikringsselskaberne.

Allerede i dag satser forsikringsbranchen på, at kombinationen af internettet, alarmer, sensorer og vores smartphones kan få antallet af indbrud til at falde endnu mere i fremtiden, end det trods alt er sket de senere år. 

Læs også: Forsikring ved indbrud

Alarmer og sensorer til Internet of Things
Fænomenet kaldes Internet of Things eller IoT. Det handler eksempelvis om, at husejerne får installeret alarmer og sensorer, der kan registrere indbrud. Men det stopper ikke med indbruddene og tyvene.

Andre sensorer kan registrere vandskader, oversvømmelser i kælderen eller røgudvikling. Nogle følere kan måle, at luftfugtigheden konstant er så høj, at der er risiko for skimmelsvamp i kælderen eller på loftet. Det smarte er, at alle alarmerne og sensorerne kan kobles på nettet, og at det hele dermed også kan følges af husejerne på smartphones via diverse apps. 

Læs også: Undgå dyre vandskader med en vandalarm

Hvem har gavn af IoT?
Men er denne installation af alarmer og sensorer i vores huse i kombination med forsikringer noget, vi som boligejere skal hilse velkommen? Eller er det noget, som især forsikringsselskaberne vil få gavn af?

Meningerne er delte alt afhængigt af, om man spørger forsikringsselskaberne eller de uafhængige rådgivere. Sikkert er det dog, at IoT og forsikringer af vores villaer og lejligheder er noget, vi vil komme til at se meget mere af de kommende år.

Læs den fulde artikel her

Fakta om Bolius

Videncentret Bolius er ejet af Realdania.


Videncentret Bolius er ikke-kommercielt og sælger hverken produkter eller tjenester.